Vår utsendeing Helene gir oss oppdateringer fra livet i Israel.
Vår utsendeing Helene gir oss oppdateringer fra livet i Israel.

To treff

Helene A. Johansson forteller om to medarbeidersamlinger i Israel.

To treffNår det er volontørhelg bør frokosten nytes i det fri.Foto: Helene A: JohanssonForrige helg var det volontørtreff i Haifa. Tre volontører fra Tel Aviv og tre fra Jerusalem samlet seg for introduksjonshelg. De fikk litt innføring i Den norske Israelsmisjon sitt arbeid, den messianske bevegelse og israelsk kultur. Flere kunne fortelle om diverse små kultursjokk de allerede hadde opplevd etter bare noen få uker i landet.

I tillegg var de med på gudstjeneste i Beit Eliahu på lørdagen, der de fikk møte ungdomsgruppa i menigheten og de fikk se filmen om BridgeBuilders. De fikk også bade i Middelhavet, de fikk spise mye god mat og bygge fellesskap sammen. En god og positiv gjeng har kommet til Israel for å være volontører dette året, og det er godt å se at de allerede ser ut til å trives.

To treffEt godt far-og-sønn-øyeblikk. Knut Helge og Joel Høyland på samling i Tel Aviv.Foto: Helene A. JohanssonSå, to dager etter, var alle langtidsansatte i Den norske Israelsmisjon samlet i Tel Aviv for å inspireres av hverandre, tenke strategi og lufte ideer. Volontørene var aktivitetsledere for barna, så de voksne fikk god anledning til å drøfte og samtale. Det var fruktbart, og ønsker og prioriteringer videresendes til Norge og landsstyret. Og hyggelig var det også.

Sandra Fjeldsgård Dusterud, som er volontør i Tel Aviv, hadde bursdag denne dagen, så da hadde danskene ordnet dansk ”kagemand” med nok lys og alt! Og bursdagssang på fem språk er vel heller ikke å forakte.