Representanter fra Machase - Ruth og Hege
Representanter fra Machase - Ruth og Hege

Norsk-Israelsk hjertevarme

Mye varme og hjertelighet preget møtet mellom de norske giverne fra Strandebarm menighet i Hordaland og staben ved Machase i Jerusalem.

Norsk-Israelsk hjertevarmeVegard Emil Hansen fra Strandebarm menighetFoto: DNI/Helene A. JohanssonPrest Vegard Emil Hansen i Strandebarm menighet og kona Signe har fått et godt og varmt vennskap med Lena Levin, lederen ved Machase krisesenter. Lena har vært på besøk i Norge til dem, og snakket inderlig om hvordan hun opplevde å være i Norge og få være sammen med dem som er med og støtter og ber for krisesenteret og alle menneskene som er involvert.

For det er mange mennesker som er involvert i Machase, enten som ansatte eller som brukere. Fattige Holocaust-overlevende, alenemødre som har traumatiske forhold bak seg, ofre for menneskehandel og andre grupper av de som sliter aller mest i det israelske samfunnet. For det er mange som faller utenfor. Og akkurat disse er det Machase har som målgruppe og ønsker å hjelpe, som en Guds utstrakte hånd til de trengende.

Og de jobber på messiansk grunnlag. Troen på Jesus som Messias gjør Machase unikt. Og å høre de ansatte fortelle om arbeidet med en gnist som smitter over til alle som hører, vitner om at dette er et enestående arbeid.

Gruppen fra Norge besøkte krisesenteret i midten av oktober og Den Norske Israelsmisjon sin utsending, Hege Høyland, var også med på samlingen. Det er hennes siste år i Israel etter å ha vært her i fem og et halvt år, og hun forteller om et arbeidsfellesskap som betyr mye og et svært meningsfullt arbeid.

Nå har også Machase opprettet egen nettside som anbefales for alle som vil følge med i arbeidet deres. Titt gjerne innom: www.machaseh.net

Ønsker du å støtte Machase sitt arbeid? Gi din gave her