Felleskap i troen

BridgeBuilders-gjenforening i Beit Jala 4.-5. januar bar preg av ærlighet, samhold og omsorg for hverandre.

Sist helg var 18 deltakere og ledere fra årets BridgeBuilders samlet i Beit Jala ved Betlehem. Formålet med helgen var å styrke og bygge videre på den grunnvollen som ble etablert i Norge i august.

Felleskap i troenParallelt med gjenforeningen i Midtøsten, var den norske BridgeBuilders-gjenen samlet i Norge. Her treffes de alle på storskjerm over Skype.I tillegg til at helgen bar preg av samholdet og enheten i Jesus gjennom bønn, lovsang og undervisning var også deltakerne ærlige når det gjaldt deres egne opplevelser gjennom den siste politiske eskaleringen sør i Israel og på Gazastripen.

Spesielt gjorde det inntrykk å høre ei messiansk jøde dele om hennes bønn for sin bror som var utplassert for den israelske hæren i Sør- Israel. Midt i denne frykten sendte hun en sms til hennes palestinske venn med ønske om forbønn. Et naturlig utfall når konflikten eskalerer er at spenningen og motsetningene forsterkes mellom den palestinske og den jødiske siden, men grunnlaget av kjærlighet hjalp den palestinske mottakeren av sms’en til å tenke annerledes.

Han ringte opp denne jødiske jenta og viste at han brydde seg, både om henne og hennes familie, samtidig som han også lovte å være med og be for hennes bror. Å høre slike vitnesbyrd gjør et sterkt inntrykk, og det viser at felleskap i troen KAN bygge broer mellom mennesker som lever på motsatt side i en konflikt.

Mange av deltakerne opplevde sterk frustrasjon over sine venner som brukte facebook til å spre sin skuffelse over motparten og støtte til sin egen side i konflikten. Innad i BridgeBuilders-gruppa var realiteten en annen. Folk brydde seg, på tross av politiske uenigheter.

En av de jødiske deltakerne skrev følgende:

”Jeg har tenkt lenge på at jeg hadde lyst til å skrive noe, men jeg kom egentlig ikke på noe smart å si. Jeg vil bare at dere alle skal vite at jeg virkelig elsker dere og bryr meg om dere, og ingenting kan forandre dét.”

En annen fulgte opp med følgende:

”…og selv om det er krig må vi huske på at vi fortsatt er brødre og søstre i Kristus, dette er ikke VÅR krig og vi er ikke fiender! Elsker dere alle, og vær velsignet!”

Felleskapet i troen er virkelig, enten man er fysisk tilstede med hverandre eller ikke. Det er utrolig verdifullt å vite at man har brødre og søstre som ber for seg der de er. Helgen i Beit Jala viste nok en gang hvordan Guds kjærlighet evner å skape samhold og håp der den ”naturlige” reaksjonen på situasjonen er mer fiendskap, splittelse og håpløshet.

______________

Tor Arne Grimstad er utsending for Frikirken i Israel og en av de norske lederne i BridgeBuilders