25 år i Odessa

For 25 år siden var Israelsmisjonen med på å starte opp bibelskole og opplæringsprogram for jesustroende jøder i Odessa. Dette skjedde i samarbeid med organisasjonen Jews for Jesus. Nylig ble jubileet markert med en større aksjon.

I løpet av 14 dager ble det delt ut over 300.000 traktater. Vår medarbeider i Odessa, Arne Tafjord, forteller at de har fått 2057 kontakter som ønsker videre oppfølging og samtale. Av disse er 810 jødiske. Det ble bedt til frelse med 39 jøder og 120 ikke-jøder, ifølge rapporten vi har fått.

-Vi har vært opp mot 50 deltakere på aksjonen, men noen har vært syke underveis. To av jentene i teamet har blitt litt skadet under gateevangeliseringen av forbipasserende, og den ene måtte til lege, men det går visst greit med dem nå., forteller Tafjord. Deltakerne har vært med på å dele ut traktater og noen har gått på husbesøk. Noen ganger har vi stått oppstilt ved veien med bannere. En stor ungdomsgruppe har hatt kveldskonserter med forskjellige leker.

Aksjonen ble avsluttet med en stor konsert hos Odessa filharmonikerne. Alle 1200 setene ble fylt, og 300 ble nødt til å følge konserten på storskjerm utenfor.