-
Bake loff
Bake loff

Bak to loff til å svinge med

– og legg dem på pinsebordet/pinsehylla

3.Mos 23,17: ”Fra stedene der dere bor, skal dere ta med to brød som skal svinges. De skal være laget av to tiendedels mål fint mel og bakt med surdeig. Det er førstegrøden for Herren.”

I påsken kom man på Jesu tid med førstegrøden av byggavlingen (nek av det første og beste kornet) til tempelet og ofret det. Inntil dette var gjort, skulle man ikke spise av bygget. Påske er dessuten De usyrede brøds høytid, til minne om hastverket de hadde da de forlot Egypt, så de måtte bake uten surdeig. Fortsatt i dag feirer jødene dette ved at de en hel uke ikke spiser vanlig brød, men matza, som er en slags flatbrød.

I pinsen var det førstegrøden av hvetehøsten som skulle ofres – og da ble det bakt to loff av hvete som ble svingt i takksigelse til Gud inne i tempelet.  

Har dere lyst til å lage to slike loff til pinseutstillingen deres? Det går så visst an å svinge det i takk til Gud for alt han har gitt oss, også : )

Her er oppskriften på loff

 

Bak to loff til å svinge med