-
Lena Levin i Machaseh ble tydelig rørt over pengene Sara Vikestrand (t.v.) og Thea Kristine Jerstad fra Sunnmøre hadde samlet inn med en spontan basar før de reiste til Israel!
Lena Levin i Machaseh ble tydelig rørt over pengene Sara Vikestrand (t.v.) og Thea Kristine Jerstad fra Sunnmøre hadde samlet inn med en spontan basar før de reiste til Israel!

Knyttet vennskapsbånd med basargave

Lena Levin, daglig leder av Machasehs diakonale arbeid i Jerusalem ble rørt til tårer da hun mottok den overraskende gaven fra venninnene Sara (8) og Thea (8)

- Det er godt for oss å se små barn ha et slikt stort hjerte for Jesus! Sterkt at de vil gjøre noe for å hjelpe andre barn i Israel. Barn de aldri har sett eller møtt! Utbrøt Lena Levin 

 Jentene fra Sunnmøre overrakte gaven under en konsert i kirken ved den finske skolen i Jerusalem.

Overraskende engasjement
Lena Levin trodde de norske jentene hun hadde fått mail fra var tenåringer på 17-18 år som hadde samlet inn penger til arbeidet blant etiopiske alenemødre og deres barn. Overraskelsen var derfor stor da de to jentene som begge fylte 8 år under reisen i Israel, kom fram.  De hadde tegnet kort, og overrakte pengene de hadde samlet inn på en spontan basar  under kirkekaffen i Pinsekirka i Ålesund to uker før jentene reiste til Israel på høstferie.

Til basaren hadde jentene loddet ut perlebilder og hjemmeheklede ”vennskapsbånd”. Totalt fikk de inn 700 kr som de ga til Machasehs leder. Lena Levin overleverte dem videre til en etiopisk sosialarbeider som jobber blant de etiopiske flyktningefamiliene. Barna var på skolen den formiddagen konserten fant sted. Jentene fikk kose-lamunger og videoer med som gave hjem til Norge.

Knytter vennskapsbånd
- Om dere ikke fikk møte barna, vet vi de vil bli glade og rørt. Denne symbolske gaven er med på å knytte vennskapsbånd mellom oss i Machaseh og dere i Norge. Deres engasjement går rett inn i vårt ønske om å vise Guds kjærlighet gjennom ulike former for hjelp. Dette gir håp for framtida, sa Lena Levin.

Israelskoret fra tre ulike Soul Children kor deltok under konserten. De var tenåringer fra Ålesund, Tynset og Melhus som ønsket å tilbringe høstferien med å formidle sang, glede, knytte vennskap og løfte fram Jesus som vår store forsoner og fredsfyrste. Deres svingende Jesus sentrerte sanger rørte mange hjerter og fikk mange tilhørere til å klappe takten.

- Denne musikken ville gått rett inn hos våre barn og tenåringer som er med i Kings Kids gruppene her. Jeg ser for meg hvordan de vil glede seg over å danse til deres nydelige sang. Lov meg å komme tilbake, sa en tydelig rørt og glad leder. Lenas begeistring smittet over på de norske barna og ungdommene som deltok.