-

Misjonshelg på Bryne

Til den årlige misjonshelgen på Bryne på nyåret kommer denne gangen Rolf Gunnar Heitmann på besøk

På Bryne er det hvert år i midten av januar en misjonshelg, som ikke bare er tenkt for Bryne-folket, men for hele Jæren. Det er stor glede denne gangen over at generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann er hovedtaler.  

Det er lagt opp tre samlinger i løpet av helgen 18.-19. januar. Lørdag formiddag i Bryne kirke fra kl 1200 og et par timer utover blir det to miniseminar, med overskriftene: Israelsteologi på norsk, og: Israel og kirken, det store mysteriet. Søndag formiddag (kl 1100) skal Heitmann delta i gudstjeneste i Varhaug kirke. Der blir det også offer til Israelsmisjonen. Varhaug menighet vedtok på forsommeren 2013 en samarbeidsavtale med Israelsmisjonen.

Søndag kveld er det på ny i Bryne kirke. Heitmann skal da tale over emnet: Jøde og kristen, en selvmotsigelse? Da vil det også bli sang ved Varhaug musikklag, og misjonssekretær Paul Odland skal ha et innspill om Grunnloven, som er 200 år i 2014, særlig med henblikk på den rolle den har spilt overfor jøder. Det blir enkel servering både lørdag formiddag og søndag kveld; og offer til Israelsmisjonen.

Tradisjonen er ganske gammel med at denne helgen er for hele Jæren. Derfor inviterer vi bredt denne gangen også; både fordi emnene er sentrale og viktige, og fordi vi denne gangen får så celebert besøk. 

Organisasjoner