Daglig leder av Caspari, Knut Helge Høyland, har brukt mye tid på å planlegge...
Daglig leder av Caspari, Knut Helge Høyland, har brukt mye tid på å planlegge...

Caspari på plass i nye lokaler

Å flytte Caspari Center er ingen enkel oppgave, så daglig leder av Caspari, Knut Helge Høyland, har brukt mye tid på å planlegge alt nøye. Det er nok derfor flyttingen har gått så bra som den har gjort…

Caspari Center har nå forlatt sine lokaler i Jaffa Road 36, der det har vært siden 1993. De nye lokalene ligger i Prophet Street i bygningen til The Church and Missionary Alliance (CMA). Anledningen til å flytte kom da Israel College of the Bible flyttet til Netanya.

Beliggenheten er fortsatt i det sentrale området av Jerusalem, nær både den messianske skolen Makor HaTikvah, The Pavilion hvor King of Kings-menigheten holder til, Svenska Teologiska Institutet og den finske skolen.

Caspari på plass i nye lokalerVelkommen inn! Caspari Center har flyttet inn i ærverdige lokaler i Prophet Street i JerusalemStørre kapasitet
I løpet av de siste to årene har det vært mange forandringer i Caspari-staben, så flyttingen kommer i en naturlig periode og gir nye muligheter innenfor vårt undervisningsarbeid. Biblioteket som vokste over sine grenser er nå blitt en god del større, slik at vi har plass til både mer materiale og flere brukere. Vi får tilgang til en møtesal, flere klasserom og et konferanserom, noe som passer bra med tanke på å ta imot internasjonale studentgrupper (i mars får vi 20 MF-studenter som skal være her i en måned) og lokale seminarer.  Vi har også noen gjesterom som kan benyttes av besøkende knyttet til Caspari og CMA.

I tillegg er det flott å kunne være en del av et større felleskap av messianske og arabiske kristne organisasjoner og menigheter som holder til i bygningen. Sammen kan vi være et vitnesbyrd for Jesus i denne delen av Jerusalem.

Caspari på plass i nye lokalerDet var mange som hjalp til med både å pakke og bæreUtfordringer
Alec Goldberg, som leder det lokale arbeidet på Caspari, forteller at det er en fordel med større kontorplass, men at det også byr på nye utfordringer.

– I den gamle bygningen fungerte dynamikken godt fordi vi alle hadde kontorer på ett plan, og jobbet så tett på hverandre. Nå er vi spredt over flere etasjer, noe som gir utfordringer i kommunikasjonen oss i mellom, sier han. Men tilpasninger må alltid til når man kommer i en ny situasjon. Nå har vi mer arbeidsplass og det er en stor forbedring.

Plasseringen i utkanten av det jødisk-ortodokse området Mea She'arim kan by på nye utfordringer, men også muligheter for større kontakt med det ortodokse miljøet ved at vi faktisk er tilstede her.

Å flytte Caspari Center er ingen enkel oppgave, så daglig leder av Caspari, Knut Helge Høyland, har brukt mye tid på å planlegge alt nøye. Med oppmålinger, detaljerte tegninger og planer om hvordan alt skal foregå og hva som skal hvor. Og det er nok derfor flyttingen har gått så bra som den har gjort.

– Knut er et organiseringsgeni, forteller Alec. Han har tenkt igjennom alt: telefon, Internet, hva som skal hvor, ned til hver minste detalj.

Caspari på plass i nye lokalerI de nye lokalene er det plass nok til å ta imot større grupper til undervisning Åpner i februar
Pakkingen begynte så smått i desember. Det er klart at når et helt kontor og et bibliotek skal flyttes, er det mye jobb. Alt skal ned i bokser og må merkes tydelig slik at det havnet på riktig sted. Til selve flyttingen hadde vi hjelp av volontører til å bære bokser. Både noen jenter fra Norge og volontører fra Jews for Jesus. En dag var satt av til dette, og vi ble ferdige godt innenfor tiden vi hadde beregnet. Møbler og store ting ble tatt fra hverandre, og ble hentet av et flyttefirma.

Så er det jobben med å pakke alt ut igjen. Selvfølgelig er det alltid små forandringer som må til, for det er ikke alt som fungerer like godt i virkeligheten som på papiret. Og det som ikke har fungert på en god måte tidligere, kan nå organiseres på nytt. Fortsatt drives det renoveringsarbeid i bygningen på grunn av brannen som nylig var her, men litt etter kommer alt på plass, og vi er klare for å åpne igjen 1. februar.

Se video


 

Vi gleder oss til å ta fatt på både mulighetene og utfordringene som ligger foran oss. Og håper at arbeidet vårt kan vokse og utvikle seg enda mer.


Relaterte artikler