-

Vi møter unge jøder i India

Israelsmisjonen støtter evangeliseringsarbeid blant jøder på ferie i India.

Blant annet støtter Israelsmisjonen en kaffekirke i det populære turiststedet Goa, dit mange jødiske ungdom reiser etter endt militærtjeneste i Israel.

 - En av de største utfordringene er at de israelske ungdommene flytter på seg som fisken i havet.  De trekker seg stadig lengre unna de kommersielle strendene i Goa. Vi kan ikke forvente at de jødiske ungdommene vil komme dit vi ønsker å være, så vi må følge etter dem, fremholder Ivar Fjeld.

Han forteller at Arambol-stranden i Nord-Goa er en av de meste populære strendene der Israels ungdom beveger seg. Den ligger 40 kilometer nord for hovedstaden i Goa, Panjim på dårlig vei.

- Dette gir kristne Israelsvenner en utfordring i transport, med veier langt unna norsk standard. Reisetiden en vei fra Panjim er 1 time og 15 minutter, avhengig av trafikken. Bensinprisen i India er nå 7 kroner literen. Dette er en stor byrde for kristne evangelister, som kanskje bare tjener 5-10 prosent av en norsk gjennomsnittsinntekt, forteller Fjeld.

Han understreker at kristne som ønsker å være med og evangelisere jøder, må læres opp på forhånd.

 - Det holder ikke å komme dem i møte, uten kunnskaper om hva som skjedde like før, under, og i etterkant av at Gud gjenopprettet staten Israel i 1948.  De som vil være med oss på strendene må gå gjennom et mini-seminar der vi viser 3 DVD-er om Israels historie, kultur og løftene Gud ga jødene gjennom Abraham og profetene.