-
Manfred Nochomowitz
Manfred Nochomowitz

Vitnesbyrd fra LCJE

”Gi evangeliet tilbake til jødene så fort du kan, og med så stor lidenskap du kan!”

Det var den sørafrikanske jesustroende jøden Manfred Nochomowitz fra Pretoria som kom med denne uttalelsen under Lausannekonferansen for misjon blant jøder (LCJE) i London nylig. Manfred sin familie er ortodokse jøder med bakgrunn i Lithauen. Selv var Manfred aktiv i jødiske ungdomsorganisasjoner, men visste alltid at det var noe han manglet i livet. Han beskriver dette som en lengsel etter et personlig forhold til Gud.

Derfor bestemte Manfred seg for å gjøre aliyah (innvandre til Israel). Han fant en kibbutz der han slo seg ned, og livnærte seg etter hvert som fisker. Det han søkte, fant han imidlertid ikke. Derfor dro han tilbake til Pretoria for å leve mer religiøst og mer kosher enn noen gang. Svaret på hans lengsel måtte finnes i den rabbinske lære og tradisjon.

Les denne boka, sa en kvinne til ham, og overleverte en bok med profetier fra Det gamle testamentet. Hjertet mitt sa at denne boka handler om Jesus, forteller Manfred, mens hodet sa at han ikke burde lese den. I 1994 ble han invitert med i en bibelgruppe ledet av mennesker fra ”Jews for Jesus”. Dette er jo helt sprøtt, tenkte Manfred. Jøder og Jesus hører jo ikke sammen! Men han bestemte seg for å gå med den hensikt å ødelegge møtet.

Under talen prøvde jeg å protestere, men jeg klarte ikke å åpne munnen. To ganger skjedde dette, forteller Manfred. Da invitasjonen om å ta imot Jesus som frelser ble gitt, løftet jeg hånden uten å være klar over det. Sammen med Lawrence Hirsch, som nå er leder for Celebrate Messiah i Australia fikk jeg be til Jesus om tilgivelse og frelse.

Les mer om konferansen på http://www.lcje.net

Se bildegalleri

Relaterte artikler