-
Her er noen av de som er involvert i historieprosjektet. F.v Hilary Falk, Vibeke Lukatz, Pirkko Said, Helene Johansson.
Her er noen av de som er involvert i historieprosjektet. F.v Hilary Falk, Vibeke Lukatz, Pirkko Said, Helene Johansson.

Historiesamarbeid

Samarbeidsgruppa har nå jobbet i over et år med å samle informasjon og historie(r) til prosjektet

På flere kanter hadde mennesker som på forskjellige vis hadde noe med Ebenezerhjemmet å gjøre, gått og tenkt på alle disse menneskene som har bodd der i løpet av de årene hjemmet har eksistert. Hva var det som gjorde at det ble bygget et hjem akkurat da og akkurat i Haifa? Hvilken motivasjon hadde de enkeltpersonene og organisasjonene som var involvert i starten og fortsatt er involvert? Og alle disse skjebnene, burde ikke så mye som mulig dokumenteres og skrives ned for ettertiden? Etter noen samtaler var et historieprosjekt stablet på bena, og nå har samarbeidsgruppa jobbet i over et år med å samle informasjon og historie(r).

Representanter for de ulike organisasjonene som er med og driver dette unike, i israelsk sammenheng, hjemmet der gamle og trette mennesker kan få en god hvile den siste tiden av livet. For alle som bor der er de andre residentene og personalet som en del av familien. Mange vitner om at dette er et annerledes hjem for eldre, der troen på Jesus er det sentrale og det man samles om.

I 2016 feirer Ebenezerhjemmet 40-årsjubileum, og håpet er at dette skal være i havn til da. Hva resultatet konkret blir, er usikkert enda, men målet er at flere skal få øynene opp for hva Gud har gjort gjennom en slik trygg havn for eldre i et land som har så mange utfordringer.

Av Helene A. Johansson