-
Noga Shiloah i midten
Noga Shiloah i midten

Brukte klær til velsignelse

I alle byer er det aktiviteter og mennesker som folk flest ikke ser. Eller velger å ikke se. Slik er det også i Haifa. Og vi takker Gud for at det finnes mennesker som ønsker å hjelpe disse som lever sine liv i ly av mørket. Haifa Mobile Clinic kjører rundt om nettene og oppsøker prostituerte. De tilbyr dem samtale, medisinsk hjelp og tester. Og har i løpet av de fire årene klinikken har eksistert registrert nesten 900 prostituerte som de har hjulpet på forskjellige måter.

Teamet som kjører rundt i en van tre netter i uken består av helsepersonell (lege eller sykepleier), sjåfør og en eller to til som er med som samtalepartner.

-Selv om klinikken er drevet av helsemyndighetene, må vi også selv samle inn penger for å kunne drive på det vi mener er et minimumsnivå, forteller Noga Shiloah, som er leder for avdelingen i Haifa. Hun sier at behovene er endeløse.

Patty Montgomery fra menigheten Beit Eliahu i Haifa, har hatt kontakt med denne klinikken, og i samarbeid med menighetens ledelse ble det arrangert et loppemarked i Den Norske Israelsmisjon sine lokaler en fredag i august.

Klær for barn og voksne ble samlet inn og solgt for en billig penge. Den nette sum av 2100 israelske shekel kom inn (ca 4000 kroner) kom inn i løpet av de fire timer markedet var åpent. Det ble ganske mange klær igjen, og planen er å gjenta det samme om noen måneder.

Noga Shiloah er svært takknemlig. Det er allerede bestemt at pengene skal brukes til å promotere nettsiden deres på nettet, slik at det er lettere for prostituerte som leter etter hjelp, å finne dem og få kontakt. I tillegg skal en del av pengene brukes til å trykke små kort som teamet kan dele ut til prostituerte de kommer i kontakt med.

Be gjerne for dette teamet som jobber i det stille, men som hjelper noen av de mest utsatte i Haifa by.

Nettside (hebraisk, russisk og arabisk): womenhelp.org.il