-

Dugnad på menighetshuset i Tel Aviv

28. juni - 10. juli
Nå ber vi om at de rette personer må se behovet og melde seg til dugnadstjeneste i sommer. Se bilder i slutten av artikkelen.

Menighetshuset i Tel Aviv ble totalrenovert i 1994. Klimaet innerst i Middelhavet er barskt, med høy fuktighet og høye temperaturer. Derfor er det stadig behov for jevnlig vedlikehold på huset, som ble bygget i siste del av 1800-tallet.

 
Nå er det behov for en skikkelig ”ansiktsløftning”. Vi gleder oss over at Tel Aviv-Yafo kommune har brukt titalls millioner på ny infrastruktur i nabolaget. Et nytt hus med eksklusive leiligheter er bygget rett overfor menighetshuset, og nye eiere av de falleferdige husene i nærheten, planlegger restaurering av disse. Da vil vi nødig ligge etter, men ønsker at vår eiendom skal være en del av vårt vitnesbyrd utad i området. Innenfor veggene samler evangeliet om Jesus flere hundre mennesker hver uke.
 
Vi vet at det er norske kristne som har et spesielt forhold til Israel, og som i praksis gjerne vil synliggjøre Guds kjærlighet. Vi trenger 3-4 fagfolk som er klare for å gjøre en dugnadsinnsats  på menighetshuset i sommer; - et arbeid som vil vise igjen i Tel Aviv. Det vil glede de mange tusen israelerne som kommer for å ta det historiske området i øyesyn.
 

Hele huset bør males

  • Det er noen sprekker i muren  som må behandles
  • Enkelte deler av trebalkongen må skiftes ut pga råte
  • Treverk må behandles og males: vindskeier, trebalkong, vindusskodder
  • Skifte av noen taksteiner og fornying av takrenner.
  • Uteområdet rundt bygget må oppgraderes
 
Til dette arbeidet trenger vi en murer, en snekker og  en maler. Noen er ”alt-umulig” mennesker som kan bistå fagfolka. For 3-4 personer skulle det være mulig å gjøre mye av dette arbeidet på ei uke eller to.
 
I tidsrommet 28.juni til 10.juli er det praktisk mulig å gjennomføre dugnaden. Da kan vi også tilby overnattingsplass på menighetshuset for dugnadsfolk og ektefeller.
 
Vanligvis har dugnadsfolk betalt sine reiseutgifter selv, mens misjonen har dekket kost og losji under oppholdet i Tel Aviv. Vi vil også arrangere et par turer for dugnadsgjengen her nede.
 
Nå ber vi om at de rette personer må se behovet og melde seg til dugnadstjeneste i sommer.
Tel Aviv-Yafo, 26.mars 2009  Håvard Kleppe
 

 Bilder av Menighetshuset i Tel Aviv: