-

Turer

Spennende turopplegg for små og store på fredagen.

Gå til oversiktsside for Landsmøtet 2012

NB! Påmelding til utfluktene samtidig med påmelding til Landsmøtet

Alt 1. Byvandring i Ålesund (3 t)

TurerHarald Grytten - "Mannen med krakken"Harald Grytten har i over 30 år begeistret lokale og tilreisende med sine historiske byvandringer i Ålesund. Nå kan du selv se og høre Grytten fortelle. Han er kjent som byhistoriker og har utgitt en rekke bøker om byen Ålesund og folket der. Gjennom sitt virke som museumsmann arbeidet han for bevaring av det opprinnelige bygningsmiljøet i Ålesund og har mye av æra for at ålesunderne gjenoppdaget jugendstilen som preget mye av sentrum slik det ble reist etter bybrannen i 1904.

Nyt sommerdagen i Norges vakreste by med fiskebåter langs brygga, det pittoreske Brosundet, gågata og utsikten til øyene og de sunnmørske alpene.

Pris: kr. 250,-
 

Alt. 2 Opplev Runde

Turer2A Busstur til Runde er et spennende alternativ med flere muligheter. Fuglelivet på Runde og skatten som ble funnet utenfor øya er verdenskjent.

Pris kr. 100,-

På Runde er det flere alternativer:

Gåtur til toppen av Rundefjellet – du får oppleve noe av det spesielle fuglelivet og en utsikt som er til å miste pusten av. Gåturen koster ikke noe ekstra.

Besøk på Runde Miljøsenter. Miljøsenteret er et moderne forsknings- og infosenter for miljø og natur på fugleøya Runde. Her kan man også se deler av den utrolige Rundeskatten utstilt. Inngangsbillett kr. 50 kan betales der og da.

Turer2B Båttur rundt hele øya Det er mektig å bli med en av turistbåtene rundt øya. Da kjører du helt inntil de stupbratte fjellveggene med tusener på tusener av skrikende krykkjer, skjær med store flokker av toppskarv, alke og lomvi. Du ser havsuler, havhester og lundeflokker som kjemper seg på vingene. Båtturen går rundt hele øya, og du passerer blant annet over det stedet hvor man fant den berømte Rundeskatten. Rundt 700 kilo mynter er tatt opp, hvorav 30 kilo i gull.

Pris: kr. 200,- (inkl. buss fra Ulsteinvik)


Alt 3. Grottetur/Grotteklatring

TurerBuss fra Ulsteinvik til Larsnes, ferja till Sandsøya som ligger helt ute i havgapet litt sør for Runde. En times gåtur langs fjøra ut till grotta. Selve grotteturen tar ca: 2,5-3,5t. Det er ikke veldig trangt, men hele kroppen tas i bruk for å komme inn og det anbefales å bruke litt uvørent tøy. Ta med lommelykt. Turen anbefales spesielt for ungdommene (og andre sprekinger!)

PS: må dra tidlig, går glipp av bibeltimen, har egen andakt

Pris: kr. 200,-
 

Alt 4. Kajakktur

TurerTuren legges opp med hensyn til vær og vind. Vi padler til den gamle og idylliske handelsplassen på Borgarøya, og griller pølser før vi drar tilbake. En flott naturopplevelse!!

Pris: kr. 200,-

Relaterte artikler