-

Minnemarkering 22 August

for Hurumulykken
Det inviteres til en enkel minnemarkering ved Storesand og Kjellsbu, Hurum lørdag 22. august 2009

 

Arrangementet starter ved bautaen ved det gamle ferjeleiet på Storesand kl. 11.00
Deretter vil man ta seg opp i marka ved Kjellsbu og Burudvann for å oppsøke stedet der flyet med de jødiske barna og flybesetningen styrtet 20. nov. 1949. Det var bare en overlevende etter ulykken som gjorde et sterkt og varig inntrykk på mange.
 
Anne Marit og Harald Tronvik vil bidra med musikalske innslag. Landsstyremedlem i Den Norske Israelsmisjon Paul Odland vil medvirke med historikk og minneord. Vi regner med at folk tar med seg turmat og kler seg for en tur i Hurummarka.
Arrangementet er ventet å vare til ca kl. 15.00.
 
Etter avtale med grunneiere i området vil det bli begrenset mulighet til å kjøre en del av veien inn til stedet der ulykken skjedde, men man må også ta seg fram til fots i vått skogsterreng den siste biten. 30 min. gangtid fra skogsbilveg. Det er parkeringsmulighet ved Hurum Hundeklubbs lokaler innerst i Grønsandveien.5 km skogsbilveg fra bom til start skogssti. Sykkel kan anbefales.
 
Program
11.00   
Frammøte og arrangementstart ved Storesand fergeleie
 
11.30
Vandring i terrenget til ulykkesstedet
 
13.30
  • Markering på stedet
  • Historikk tilbakeblikk
  • Diktlesning 
  • Musikkinnslag
  • Kort minnetale
  • Sosialt samvær 
  • Lunsj
 
14.00-14.30 Retur
 
Evt. mer informasjon;
Den Norske Israelsmisjon 33772148    40402396
 
 
Minnemarkering 22 August
Det presenteres i kjentmannsboka som «glemt» - men vi vil tro at noen tusen kjentmannsjegere kommer til å huske at det finnes et minnesmerket over flyulykken i Hurum i 1949. 34 mennesker, de fleste av dem jødiske barn på vei til et langt velferdsopphold i Norge, omkom i ulykken. Bare én gutt, 12-åringen Isac Allal, overlevde. Om dette forteller kjentmannsboka i detalj.
Hurum Historielag har reist et minnesmerke med plakett på stedet. Det er symbolsk inngjerdet og porten er utsmykket med Davidsstjerner. Rester av flyet ligger fremdeles på bakken.
Et godt utgangspunkt for å komme hit er P-plassen ved Hurum og Røyken Hundeklubbs hus der bomveien fortsetter. Det ligger oppe i åsen vest for Storsand. Herfra går det skogsvei innover mot Kjellsbu, og sti det siste stykket. Minnelunden ligger i et lite høydedrag. (Se opp for hjortelusfluer)
 
Arrangør: Den Norske Israelsmisjon Te–Ve- Bu- Østlandskretsene