-

Kristen palestiner fra Betlehem

Ville hun klare å komme seg fra Betlehem til Jerusalem denne kvelden?

Skrevet 8. mars 2020:

Om formiddagen denne første torsdagen i mars, ble Betlehem stengt av. Alle kirker, moskeer, skoler og universitetet ble stengt for to uker. Grunnen var Corona-viruset, viruset som får mange land til å ta sterke forhåndsregler, og Israel er ikke noe unntak.

Den alltid overfylte flyplassen Ben-Gurion er så og si tom for reisende. Men denne torsdagskvelden skulle vi ha Benot-Yeshua samling, og hun som skulle dele sin historie var en kristen palestiner fra nettopp - Betlehem. Vi ventet spent da klokka nærmet seg sju. Vi hadde ikke klart å få tak i N. fra Betlehem på telefonen. Ville hun klare å komme seg fra Betlehem til Jerusalem denne kvelden?

Men vi ventet ikke forgjeves. N. kom i tide til samlingen, og hun hadde også med seg deilige arabiske kaker. Hun er en sann søster i troen. Og vi lyttet alle til hennes spesielle historie som ble fortalt på engelsk, med oversettelse til hebraisk. Vi var ikke fullt så mange denne kvelden. Det skal være usagt om det var Corona-viruset som hadde skylden.

Neste gang er det Graciela fra Argentina som skal dele sin historie. Og hun har lovet å ha med seg «empanadas» (latinamerikansk spesialitet). Når denne samlingen blir er uvisst, på grunn av situasjonen med Corona-viruset.


Elisabeth E Levy
Leder Caspari Center Jerusalem


«Benot Yeshua» (Jesus-døtre) er et nytt kvinneforum som arrangeres av Machaseh og Caspari Center i Israel. På disse kveldene samles arabisk, jødiske og internasjonale kvinner. Forumet skal være et relasjonsbyggende og trosstyrkende nettverk for jesustroende kvinner i det israelske samfunnet. Her får kvinner i alle aldre snakke åpent og fritt om tro og liv, familieliv og utveksle erfaringer. Et slikt nettverk er særlig viktig i et samfunn som i stor grad er svært mannsdominert.

Ved å tilrettelegge for at både jødiske og arabiske kvinner får møtes, er Jesus-døtre også et forsoningsprogram. Familie, tro og liv knytter mennesker sammen til en enhet. 


Vil du gi en gave til dette arbeidet? Se mer på "Gi en gave"-siden, og merk gaven med Machaseh og Caspari Center.