Benot Yeshua - Jesus-døtre

9. januar 2020 ble første samling i kvinneforumet «Benot Yeshua» arrangert på Caspari Center i Israel.

Endelig kom vinteren til Israel. Det blåste fra alle kanter og alle himmelens sluser så ut til å være åpnet denne dagen. Regn får man egentlig ikke lov til å klage over i Israel. Det trengs. Men dette skulle være den første kvelden for vårt nye kvinneforum «Benot Yeshua» eller Jesus-døtre.

Vi spurte oss selv om hvem som ville komme i slikt et vær. Men vær eller ikke 13 kvinner trosset vind og regn, og en etter en kom de inn i Casparis varme bibliotek der vi hadde satt stolene opp i en ring. Dette skulle ikke være en foredragskveld, men en delekveld og bli-kjent kveld. Og det var Elisabeth Levy som var den første ute til å dele sin historie.

Det var en sammensatt gruppe denne kvelden, akkurat slik vi hadde ønsket det: arabere, jøder og internasjonale. Og alderen spriket fra 20-70. Ei arabisk kvinne hadde tatt hele veien fra Betlehem for å være sammen med oss.

Benot Yeshua - Jesus-døtre

Neste måned er det Batyah (Herrens datter) som vil dele sin historie med oss. Og vi fikk allerede et lite glimt inn i hennes historie på dette første møtet i «Benot Yeshua». Vi ser allerede nå fram til neste møte i februar. Batyah har en spennende, og en helt spesiell historie å fortelle.

Elisabeth E Levy
Leder Caspari Center Jerusalem, Israel


«Benot Yeshua» (Jesus-døtre) er et nytt kvinneforum som arrangeres av Machaseh og Caspari Center i Israel. På disse kveldene samles arabisk, jødiske og internasjonale kvinner. Forumet skal være et relasjonsbyggende og trosstyrkende nettverk for jesustroende kvinner i det israelske samfunnet. Her får kvinner i alle aldre snakke åpent og fritt om tro og liv, familieliv og utveksle erfaringer. Et slikt nettverk er særlig viktig i et samfunn som i stor grad er svært mannsdominert.

Ved å tilrettelegge for at både jødiske og arabiske kvinner får møtes, er Jesus-døtre også et forsoningsprogram. Familie, tro og liv knytter mennesker sammen til en enhet. 


Vil du gi en gave til dette arbeidet? Se mer på "Gi en gave"-siden, og merk gaven med Machaseh og Caspari Center.