Det skal være trygt å være jøde

Overalt. Alltid. Nå!

"Holocaust-overlevende har uttalt at noe av det verste de opplevde under andre verdenskrig var likegyldigheten. At mennesker ikke brydde seg, og ikke sa fra.

Det skal være trygt å være jøde

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si: Det er sørgelig, stakkars dem! Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv! Jeg roper med siste pust av min stemme: Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Arnulf Øverland skrev disse kjente versene i 1937, i en tid hvor antisemittismen vokste i Europa. Dessverre er hans ord like aktuelle i 2019. Vi vet, gjennom rapporter, undersøkelser og nyhetsbildet, at antisemittiske ord og handlinger på ny øker i Europa. Det er som et kaldt, hatefullt gufs fra fortiden." (Dagen.no)

Les hele innlegget av Vegard Soltveit som stod på trykk i gårsdagens utgave av avisen Dagen (04.12.2019).

 


Det skal være trygt å være jøde: Det siste året har vi sett et økende jødehat i Europa. Det kommer til utrykk gjennom vandalisme, hatefulle ytringer, satire og voldshandlinger. Det er tid for å stå opp mot hat. Mot ondskap. Mot antisemittisme.

Denne julen inviterer vi deg til å vise en særlig solidaritet med det jødiske folk, i ord og handling. Les mer på jul.israelsmisjonen.no.