Gå Ut Senteret i Israel

Guiding, undervisning, besøk og opplevelser.
Gå Ut Senteret i Israel

Denne våren var linja «Bare Bibel» fra Normisjonen sin skole, Gå Ut Senteret, på studietur i Israel. De var innom flere av prosjektene til Israelsmisjonen. Både guiding, undervisning, besøk og opplevelser stod på det 10-dagers lange programmet deres.

Gå Ut Senteret i Israel

Israelsmisjonen sin egen utdanna arkeolog og guide, John Sode-Woodhead, delte ivrig av sin kunnskap om hvordan samfunnet så ut og fungerte på Jesus sin tid. Gjengen tilbringte selvsagt noen dager i Jerusalem, der de blant annet var innom Caspari Center for undervisning. Temaene det ble undervist i der, var «Jesus som jøde», «kontekstualisering» og «messiasforventninger».

Gå Ut Senteret i Israel

Når vi snakket med studentene i etterkant var det nettopp dette som var med og høynet turen; solid undervisning fra folk som vet hva de snakker om. De fikk også et lite møte med unge troende israelere i Beit Eliyahu menigheten i Haifa. Flere snakket varmt om dette møtet og at det var fint å få ta del i sabbatsmåltid og lovsang på hebraisk.

Vi føler oss heldige som fikk tilbringe flotte dager i Israel sammen med denne gjengen!

 

Noen inntrykk fra studentene:

Besøket i menigheten i Haifa, der vi fikk møte pastoren og ungdommer fra menigheten, er et av mine høydepunkt. Der var også veldig fint å være ved Galileasjøen og ved Saligprisningskirka der guiden vår (John Sode Woodhead) delte litt rundt saligprisningene. Det å se naturen, oppleve avstandene der Jesus bevegde seg, gå i «gamle» Nasaret, være ved klagemuren og ha bønnestund på Oljeberget er også høydepunkt jeg sitter igjen med.

Oddny
 

Det var en spennende undervisning. Spesielt det jødiske perspektivet var fascinerende da jødisk misjon ikke er noe jeg har vært borti før.

Thorgeir

 

Israel gjorde inntrykk på meg. Jeg opplevde en utrolig fred over og lengsel etter, å bare være der. I Guds lovede land, ikke det at Gud er noe nærmere der, men det ble så sterkt å få det så tett på. Å se Bibelen i et nytt lys, fra et nytt ståsted, bokstavelig talt; og å se historien i kontekst på den måten. Det gjorde noe med meg. Jeg opplevde å bli godt tatt imot i menigheten Beit Eliyahu og satte stor pris på representantene som bidro til et godt og minnerikt opphold. Spesielt Jerusalem satte spor, og undervisningen på Caspari senteret likte jeg godt. Guidingen brakte turen til et nytt nivå, og det hadde på ingen måte blitt det samme uten. Alt i alt sitter jeg igjen med så mye, og jeg lengter bare etter mer. Takk Israel, takk Gud.

Helena Solgunn