-

12 ungdommer på bibelskolekurs i Israel

Helgeland folkehøgskole - First:Israel - Våren 2022

- Etter 2 uker i Israel sitter jeg igjen med gode minner og større virkelighetsforståelse av bibelen. Vi har fått sett og hørt fra bibelen og der hvor Jesus var. Alt har blitt mer ekte for meg og jeg kan lese ordet med nye lesebriller. Jeg vil virkelig anbefale alle å dra på en slik tur som denne!, forteller John Daniel (elev ved Helgeland folkehøgskole 2021/22 og deltaker på First:Israel).

Etter en høst med stengte grenser, er vi glad for å fortelle at vi har fått gjennomført første First:Israel bibelskolekurs i miniversjon etter pandemien. Forventningene til oppholdet var store, både hos stab og elever.

12 ungdommer på bibelskolekurs i Israel

Det var en herlig og positiv gjeng på 12 stykker som vi fikk lov å bli kjent med og lede rundt i Israel. Vi fikk kjenne på kroppen Jerusalems pulserende og rike mangfold. Det ble selvsagt tid til pruting i basarbodene i gamlebyen, og falafler stod stadig på lunsjmenyen. Vi fikk god og solid undervisning på Caspari Center. Dyktige ansatte ga oss et innblikk i den messianske bevegelse i Israel i dag, de formidlet også på en lett og forståelig måte om Jesus som jøde og hva dette har å si for oss i dag.

Vi tok både lokalbuss, tog og innleid minibuss for å komme oss rundt og bli kjent med landet. Vi har fulgt i Jesu fotspor i Galilea og Jerusalem, og fått bibelundervisning ute i feltet, og selvfølgelig ble det også bading i Dødehavet. Vi fikk også bli med på skolelaget i Israel sin årlige konferanse. Der fikk vi ta del i undervisning, og vi bygget vennskap med både jødiske og arabiske troende.

12 ungdommer på bibelskolekurs i Israel

Vi er takknemlige for å ha kommet i gang med First:Israel etter et langt opphold, og vi ser frem til å ta imot to grupper til høsten. Vi planlegger å til sammen ta imot opp mot 40 unge mennesker denne høsten.

Janne Coward, leder for First:Israel

 

Tilbakemeldinger fra noen av deltakerne

- Turen vår til Israel var full av fine opplevelser og inntrykk. Å se de bibelske stedene med mine egne øyne er noe av det mest spesielle jeg har opplevd. Her fikk jeg også føle på en fred jeg ikke kan beskrive. Vi fikk betydningsfulle møter med både kultur, mennesker og tro. Etter turen sitter jeg igjen med et nytt syn på Jesus og Bibelen, noe jeg ikke ville vært foruten.
(Veline, deltaker på First:Israel 2022)

- Det jeg sitter igjen med etter turen til Israel med First:Israel er et nytt perspektiv på bibelfortellingene som jeg har hørt mange ganger. Meir kunnskap om hvordan ting kan ha sett ut, hvordan det jekk for seg, eller hvorfor mange vi leser om i bibelen gjør som dei gjør. Gjennom bra guiding og lærere som kunne det dei snakka om har eg no ein ny forståelse og glede av å lese i bibelen. Det har og vært en tur fylt av sol, god mat, mange opplevelser, mye bading, bra opplegg og godt fellesskap. Jeg og klassen min kunne godt vore der enda lenger!
(
Helene, deltaker på First:Israel 2022)

- Undervisningen på Caspari-senteret var absolutt et av høydepunktene på denne turen! Vi hadde om mange spennende temaer - alt fra Jesu liv som jøde, til hvordan det er å leve som troende i dagens Israel.
- Det som gjorde mest inntrykk på meg var å lære om de store linjene i bibelen, om hvilken plan Gud har for Israelsfolket, og hvordan vi spiller en rolle i den planen! Vi fikk også et dypdykk i hva Jesu liv som jøde har å si for måten vi leser bibelen på. Dette var skikkelig interessant, og noe jeg ikke har tenkt så mye på før. For min del gjorde dette det enklere å forstå flere bibeltekster, noe som er veldig spennende! Jeg tar med meg mange nye perspektiver fra kloke og engasjerte lærere, og håper på muligheten til å komme tilbake en gang!

(Amalie, deltaker på First:Israel 2022)

- Det som satte mest inntrykk på meg var undervisningen og de guidet turene rundt omkring i Israel! Dette gjorde at jeg forsto mer av bibelen og dens betydning for meg.
(Elise, deltaker på First:Israel 2022)

12 ungdommer på bibelskolekurs i Israel