Hvorfor feirer jødene purim?

Temasamling 12. februar - Betania bedehus, Tananger

Velkommen til temasamling onsdag 12. februar kl. 19:30, på Betania bedehus, Tananger!

Purim-feiringen – eldgammel og dagsaktuell

Den jødiske purim-feiringen er eldgammel, flere tusen år. Men fortsatt dagsaktuell, ikke bare i jødiske miljø, men for oss alle, forteller Paul Odland, misjonsrådgiver i Israelsmisjonen.

Onsdag 12. februar kommer han til Betania bedehus i Tananger og holder et bibelforedrag med denne overskriften: "Hvorfor feirer jødene purim? Esters bok i Det gamle testamente, delvis oversett, men høyst aktuell".

Etter jødisk tidsregning kommer denne markeringen i måneden Adar. I følge vår vestlige tidsregning blir det 10. mars nå i 2020. Feiringen av purim i jødiske miljø har ofte et karnevalspreg med fest og glede. Det er også en purim-tradisjon å gi matgaver til venner og fattige ved denne anledningen.

Ofte spiser man noen søte kaker som kalles Haman-taschen. Under det hele ligger et dypt alvor. Esters bok i Det gamle testamente gir oss fortellingen om den unge og vakre dronning Ester som med fare for sitt eget liv bidro til å berge det jødiske folket fra utslettelse.

I temakvelden i Tananger (PDF plakat) vil også en sanggruppe fra Divisi delta. Det blir anledning å gi en gave til Israelsmisjonen, og enkel servering.

 

Relaterte lenker
Relaterte dokumenter