Foto: CDC på Unsplash.com
Foto: CDC på Unsplash.com

Retningslinjer og informasjon for Den Norske Israelsmisjon vedrørende koronaviruset

Denne siden blir jevnlig oppdatert. Vi ber alle ansatte og frivillige følge med på oppdateringene.

Sist oppdatert: 01.04.2020, kl: 17:05

På grunn av coronaviruset og smitterisiko er Israelsmisjonen satt i beredskap. Det betyr at generalsekretær er den som beslutter tiltak. Vi er avhengig av godt samarbeid med alle og ber om at både ansatte og frivillige følger tiltakene.

Israelsmisjonen følger Folkehelseinstituttes regler, anbefalinger og restriksjoner, samt kommunenes egne regler. I de tilfellene hvor kommuner er mer restriktive enn FHI, følger vi kommunens regler og anbefalinger.

God hygiene

Det er viktig å understreke viktigheten av god håndhygiene. Hender skal vaskes ofte og grundig.

Vi setter også strenge restriksjoner når det gjelder håndhilser, klemming eller andre typer fysisk kontakt. Håndhilsninger skal ikke forekomme på våre arrangement.

Alle skal følge god hosteetikette. Host i tørkepapir som kan kastes, om det ikke er mulig host i armhulen.

Vurderinger av arrangementer og samlinger

I Israelsmisjonen har generalsekretær beslutningsmyndighet på dette området.

Vi følger de beslutninger som myndighetene har tatt når det gjelder arrangement og aktiviteter. Israelsmisjonen har besluttet at alle arrangementer og aktiviteter avlyses eller utsettes fra i dag (12. mars) og til og med 30. april 2020.

Tiltakene er satt i verk av hensyn til de som er mest utsatt for smitte og for å følge de anbefalinger og pålegg som myndighetene gir.

Styremøter/komitemøter o.l. skal benytte digitale plattformer/telefon/e-post så langt det er mulig.

Sentralbord og kretskontor

Vi har redusert åpningstiden for sentralbordet. Åpningstiden er i denne perioden: tirsdag-torsdag kl. 10.00-14.00. 

Våre kretskontor i Kristiansand, Bergen og Stavanger er heller ikke bemannet som normalt. Ring derfor lokal misjonsrådgiver for avtale.

Rettningslinjer for ansatte

Israelsmisjonen har oppfordret ansatte til økt bruk av hjemmekontor. Det betyr at våre kontorer kan stå ubemannet. Ansatte bestreber seg likevel på å være tilgjengelig per telefon og e-post.

Forkynnelse via internett og digitale ressurser

Vi oppfordrer til kreativitet for fremtidige gudstjenester og møter – for eksempel ved bruk av digitale verktøy. Israelsmisjonen har flere arenaer hvor du kan lytte og se forkynnelse digitalt. Vi har egen podcast, Prekenverksted, og det nystartede «Høytidsprat».

I tillegg har vi direktesendinger på Facebook alle hverdager i denne perioden, som du også kan se igjen på DNI TV her på hjemmesiden. 

NYHET! Denne påsken kan du hver morgen (fra Palmesøndag til 1.påskedag) se "Påskefrokost med Kvarme" kl. 09.30-09.50 på Facebook. Vi legger det også ut på DNI TV her på hjemmesiden.

Gjennom korte videoandakter blir vi med Ole Christian Kvarme inn i påskefortellingen på en spennende, reflektert og engasjerende måte. Vi ønsker å gi en dypere forståelse av de siste dramatiske dagene i Jesu liv, samt ta opp dagsaktuelle temaer med særlig fokus på et oppgjør med antisemittismen.

Bli med på påskefrokost hver morgen denne påsken, og tips gjerne familie og venner om denne serien.

Kollekt og inntekter

På grunn av avlyste arrangement, kommer vi til å miste verdifull inntekt. Vi håper du vil tenke på oss i den situasjonen vi er i, og gjerne gi oss en ekstra gave. Det kommer godt med i den situasjonen vi er i.

Vipps: 19333
Kontonummer:  3000.15.24425

Se mer på "Gi en gave"-siden.

 

Vegard Soltveit,
Generalsekretær

 

 
Siste nytt
Kretslotteri til høsten
Inspirasjonshelg 19. - 20. september
Nytt Kretsstyre i Stavanger