Kreative møter - når vi ikke kan møtes fysisk

Når vi ikke kan møtes fysisk og arrangere åpne møter, da må vi være kreative!

Det er mange gode måter vi kan engasjere oss i misjonen på også i den tiden vi er i nå. Hva med mobilbasar, eller å lytte forkynnelse via internett? Som misjonsorganisasjon trenger vi kreativitet i den tiden vi nå er inne i. Vi håper du vil være med!

De neste månedene blir annerledes. Landet vårt står overfor en epidemi, og vi må alle følge de råd og regler som kommer fra myndighetene. Derfor har Den Norske Israelsmisjon avlyst/utsatt alle sine arrangementer fra og med 12. mars til 13. april 2020. Hva som skjer etter påske, må vi komme tilbake til.

I den perioden som nå ligger framfor oss, skulle vi etter planen arrangere flere viktige og sentrale arrangementer. Flere av våre kretser skulle for eksempel ha sine kretsårsmøter. De blir nå avlyst/utsatt.

Det betyr at vi mister viktige møtearenaer. Det er leit at vi ikke får møtt hverandre, for fellesskap er viktig for mennesker.

For oss betyr det også at vi mister en del viktige kollektinntekter denne måneden. Det kan bli en utfordring for oss. I den situasjonen vi er i må vi derfor tenke kreativt. Her kommer to forslag til hvordan misjonsengasjementet kan videreføres uten at vi fysisk møter hverandre.

Arranger møte i stua di for deg selv og familien

Når vi ikke kan møtes fysisk, må vi ta i bruk andre midler for å lytte til forkynnelse. Israelsmisjonen har for eksempel en egen podcast (gå til side), hvor du kan lytte til undervisning og forkynnelse. Du finner også prekenforslag på Prekenverkstedet (gå til side), hvor du kan lese tekstgjennomgåelser. Vi har også lansert «Høytidsprat» (gå til side) hvor du kan se og høre spennende undervisning.

Et forslag fra oss er å lytte, se og lese den forkynnelsen vi har tilgjengelig på hjemmesiden. Så tar du opp kollekt i samme sleng (kan gi via bankoverføring eller vipps). Med ett har du et møte hjemme i din egen stue!

Mobilbasar

Du kan ha basar uten fysisk møte. Mobilbasaren er både enkel og morsom. Det du trenger er:

  • Gevinster
    (forslag: gavekort fra Tabita - bestill på e-post: post@tabita.no).
  • Mobiltelefon
  • Oversikt over loddnummer

Fremgangsmåte:

Du lager en tekst som du sender ut til venner og bekjente via SMS. For eksempel:

«Hei, jeg arrangerer mobilbasar for Israelsmisjonen. Dersom du vil kjøpe lodd sender du en melding, og overfører beløpet til konto.nr eller via vipps. Ett lodd koster 10,-. Du får så en melding tilbake med hvilke loddnummer du har fått. Trekningen blir den og den datoen, og vinneren får SMS. Jeg håper du vil være med på en morsom og lettvint basar, nå når vi ikke kan møtes fysisk. Beste hilsen»

Når noen vil kjøpe lodd må du ha et system. Dersom Ole Nordmann kjøper 10 lodd (100,-) får han loddnummer 1-10. Neste mann får da loddnummer 11, og så videre.

Summen du får inn overfører du til Israelsmisjonen, enten gjennom bankoverføring eller vipps. Merk pengene med «Mobilbasar» og navnet ditt.

Lykke til!

Vipps: 19333
Kontonummer:  3000.15.24425

 
Siste nytt
Kretslotteri til høsten
Inspirasjonshelg 19. - 20. september
Nytt Kretsstyre i Stavanger