Glimt fra en synagoge i brann.
Glimt fra en synagoge i brann.

Krystallnatten markeres i to byer

I lag med flere gode samarbeidspartnere vil Israelsmisjonen i år markere minnene om Krystallnatten både i Stavanger og Haugesund.

Stavanger krets av Israelsmisjonen har lenge ønsket å få til en slik markering. I år lyktes det, både i Stavanger og Haugesund. Det er vi glade for, i det vi ønsker velkommen til begge byene på samme tid, fredag 09. november kl 1900. I Stavanger er det i NLMs lokale Salem i Bergelandsgaten. I Haugesund i kulturkirken Skåre.

Krystallnatten markeres i to byerSidsel Levin og Jan Benjamin Rødner

I Stavanger vil Jan Benjamin Rødner holde hovedappellen, og spørre. Gjenkjenner vi antisemittismen i vår tid? Paul Odland vil innlede med et miniforedrag om hva som faktisk skjedde den famøse natten i 1938. Det blir musikk ved Ida Mo Schanche og Bjarte Mo. Kollekt til Hjelp Jødene Hjem. Enkel servering til slutt. 

Sidsel Levin er hovedtaleren i Haugesund. Her vil også Geir S. Toskedal delta med informasjon om handlingsplanen mot antisemittisme som Stortinget har vedtatt. Det blir også her musikalske innslag, og kollekt til Jødisk museum.

En rekke kirkelige og kristelige organisasjoner er medarrangør i Haugesund. I Stavanger er det NLM region sørvest og Rogaland region av Normisjon som er medarrangør.

Med tanke på massakren i Pittsburgh nylig rykker antisemittismen oss veldig nær. Vi må verken glemme det som hendte, eller la være å stå opp mot disse kreftene i dag!

Vel møtt i Haugesund og Stavanger!

Organisasjoner
Siste nytt
Er du med?
Temadager 2019 -  Gavelstad Gjestegård
Blix og Garborg i fokus