-

– Nå er det faktisk skikkelig ekkelt. Flyalarmen gikk og det smalt skikkelig mange ganger.

– Jeg vil oppfordre alle til å være i bønn for de berørte og hele situasjonen i området.

Det sier generalsekretær, Jarle Råmmunddal etter at Hamas lanserte en storstilt terroraksjon mot Israel. Over 700 mennesker er rapportert drept i Israel søndags kveld og tusenvis er skadet. Situasjonen er svært alvorlig.

De ansatte i Israel har det etter forholdene bra

Den Norske Israelsmisjon har ansatte og frivillge flere steder i Israel. De som har kommet tettest på er staben i Tel Aviv. Sammen med 14 deltakere ved Bibelskolen First:Israel, har de tilbrakt store deler av dagen i bomberom. Natt til søndag 8. oktober valgte de å sove i bomberommet. Situasjonen er spent.

– Nå er det faktisk skikkelig ekkelt. Flyalarmen gikk og det smalt skikkelig mange ganger.

Det skrev redaktøren av misjonsbladet Først, Synnøve Aarskog på kvelden 7. oktober. Hun hadde reist til Tel Aviv for å være vikar ved bibelskolen. Hun skulle egentlig har flydd hjem 8. oktober, men hun får foreløpig ikke reist ut av landet. Noen av rakettene traff også i nærheten av Den Norske Israelsmisjons samarbeidspartnere i Jews for Jesus i Tel Aviv.

Fordømmer angrepene

Den Norske Israelsmisjon fordømmer angrepene rettet mot Israel og sivile i landet. Generalsekretær, Jarle Råmunddal reagerer med skrekk mot det som skjer og løfter frem at dette først og fremst er en grusom situasjon for dem som er nærmest kampene, de drepte, de skadde og deres pårørende. Den Norske Israelsmisjons teamleder reagerer også sterkt og uttaler følgende,

– Jeg har sett Hamas blitt omtalt som ulike ting, men vi ser nå veldig tydelig at dette er en militant terrororganisasjon.

Sender elevene hjem

– Nå er det faktisk skikkelig ekkelt. Flyalarmen gikk og det smalt skikkelig mange ganger.

Mandag jobber også Helgeland Folkehøyskole og Den Norske Israelsmisjon med å sende elevene hjem til Norge.

– Det er best at de kommer seg hjem nå, og vi jobber med å få dem hjem i dag, sier Råmunddal.

Han forteller også at de legger til rette for debrifing og oppfølging av elevene når de er kommet tilbake på folkehøyskolen i neste uke. Israelsmisjonens utsendinger har også fått en anbefaling om å reise hjem, og nå jobbes det med å finne hjemreisemuligheter for dem også.

– Jeg håper at de også skal få kommet seg hjem i løpet av relativ kort tid. I mellomtiden er det viktig at alle kristne er med og ber for situasjonen, avslutter Råmunddal.