Når damene møtes

Fire kvelder i strekk har kvinner vært samlet ulike steder i Rogaland til «Shalomkvelder for damer». Elbjørg Therkelsen, som kom helt fra Bergen, beskriver kveldene som en festreise.

En kveld på bedehuset er sjelden så forseggjort og velsmakende som Shalom-kveldene for damer, som ble gjennomført i Rogaland sist uke. Inntil 80 damer ble hver kveld tatt med på en spennende reise, både i tid og sted, gjennom musikk og sang, gjennom smaker og gode sanseopplevelser, og gjennom inspirerende undervisning. Her fikk kvinner i alle aldre komme og hvile i fanget til en kjærlig far, og i hverandres selskap. Det ble til og med servert personlige oppmuntringer sammen med delikat porsjonsinnpakket mat, på hvert sted.

Når damene møtesElbjørg Therkelsen

Våre bibelske søstre: Inger Lise Skauge tok damene med til det gamle Israel hvor hun presenterte en rekke kvinner fra Bibelen og deres unike historier. I sine bøker har hun skrevet beretninger om 110 forskjellige kvinner fra Bibelhistorien. På Shalomkveldene fikk vi blant annet møte personligheter som Rut, som Hagar, som Anna Fanuelsdatter og som Claudia Procula (kona til Pontius Pilatus). Og alle hadde de noe å lære oss.

Når damene møtesInger Lise Skauge

Videre gikk reisen til det hellige land, hvor Evy-Gunn Knotten delte erfaringer fra familieturer og gruppereiser som de har hatt med til Israel og sitt store hjerte for det jødiske folk. Vi fikk også høre vitnesbyrdet til messianske jødinnen Siddi Deutsch, som har vært til stor inspirasjon for Evy-Gunn og mange andre innen Israelsmisjon.

Når damene møtesEvy-Gunn Knotten

Randi Bell Espeseth tok oss med inn i bibeltekster om Abraham, utvelgelsen av det jødiske folket, videre til apostlenes tjeneste for å dele evangeliet om Messias til både jøde og greker, og Paulus sin undervisning om stammen og grenene hvor hedningene er podet inn. Rene bibelsitater som danner kjernen i det store evangeliet om Guds frelse.

Til slutt fikk et glimt fra Jerusalems skyggeside hvor organisasjonen Machaseh er til stede for trafficking-ofre, for kvinner som lever med vold i nære relasjoner og for andre sårbare grupper. Gjennom prosjektet Benot-Yeshua (Jesus-døtre) i samarbeid med Caspari senter våger de å sette ord på tabubelagte tema som selvmord og vold i familien for å gi hjelp til dem som trenger det.

Når damene møtesRandi Bell Espeseth

På hvert sted ble arrangementskomiteen møtt av engasjerte og begeistrede kvinner som lot seg inspirere.

- Hver kveld var en ny skatteliste, hvor vi ble mettet av inntrykk og skatter fra Gud, skatter i form av musikk, undervisning og gode opplevelser, forteller Norgesleder i Israelsmisjonen Anne Lise Søvde Valle.

Blant de fremmøtte fikk vi tilbakemeldinger fra både yngre og eldre misjonskvinner som var entydige;
 - Dette er noe vi MÅ ha mere av!
og
Disse tre timene var vel investerte, Shalomkvelden var ikke et minutt for lang.

Og spør vi damene selv, de som har stått i bresjen for arrangementene, så får vi reaksjoner som disse (delt på messenger-gruppa for arrangementskomiteen);
Dette har vore ei velsigna reise!
og
- Vi er så heldige som får holde på med så meningsfylt arbeid!

Når damene møtesMisjonsbutikken Tabita

Overflødig er det kanskje å nevne at både oppmøte, kollekter og salg har vært over all forventning. Det gikk unna både krybber og velværeprodukter fra misjonsbutikken Tabita, bøker om våre bibelske søstre av Inger Lise Skauge, malerier av Rannveig Thu, CD-er av Aina Økland Schøld, diktbøker av Gunn Berit Landa og bibeltypografisk kunst laget av Johannes Kleppe.