Norsk tidsskrift for misjonsvitenskap med fokus på israelsmisjon

Misjon er overgrep mot det som er hellig og viktig for relasjonene mellom jødedom og kristendom, hevder rabbineren for Det mosaiske trossamfunn i Oslo. Har messianske jøder sviktet og forlatt det jødiske fellesskap eller skiftet religion? Hva er det i tilfelle som legitimerer kristen misjon i møte med jøder, og hvordan vil synagogen og kirken stille seg til den jødiske Jesus og de messianske jødene?

I anledning Israelsmisjonens 175års jubileum publiserer Norsk Tidsskrift for misjonsvitenskap i dobbeltnummeret 3-4/2019 en rekke spennende artikler som belyser og drøfter disse temaene. Reidar Hvalvik, medlem av Israelsmisjonens fagpanel, er redaktør for denne utgaven, og blant bidragsyterne finner vi Knut Alvsvåg, Rolf Kjøde, Hilde Brekke Møller, Raymond Lillevik, David Serner, Richard Harvey, Andreas Johansson og vår egen nye seniorrådgiver, Rolf Gunnar Heitmann.

Her finner du både gjennomgang av det bibelstoffet som begrunner misjon, samtidig som vi får en oversikt over ulike syn på evangelisk misjon og Israel i møte med jøder, både nasjonalt og internasjonalt.  Historiske perspektiv kombineres med aktuell informasjon og kunnskap om den messianske bevegelse og deres teologi.

Her er med andre ord mye godt stoff for den som er interessert i forholdet mellom jøder og kristne, og som ønsker å holde seg oppdatert på utviklingen i den messianske bevegelse.

Ler mer: https://www.egede.no/tidsskrift

Snarveier til artiklene:

 

 

 
Siste nytt
Velkommen til BibelQuiz 18. mai kl. 20
Stor suksess med BibelQuiz
AVLYST - Bil-rebusløp for misjonen