Nyhetsoppdatering fra Israel

November 2018

 

Caspari Center

14. November reiste  Sofie og Erlend Seglem fra YWAM (Ungdom I Oppdrag) hjem til Norge etter endt bibelskole, “Experience Israel – back to the roots”. De har vært ledere og veiledere for ungdommene som har tilbrakt to måneder i Israel, en måned i Jerusalem og en måned i Nasaret. Pilotprosjektet som Caspari Center har hatt sammen med return2sender og YWAM er over. Det er allerede 13 nye unge mennesker som har meldt sin interesse for neste års «Experience Israel». Bibelskolen som hadde en undervisningsdel i Jerusalem etterfulgt av en frivillighetstjeneste i Nasaret village, skåret begge steder høyt på evalueringen fra studentene. En deltager skrev det slik: «Jesus kom som jøde, vokste opp som jøde og tenkte som jøde. Han var hverken nordmann eller afrikaner. Det har i grunnen vært en litt rystende opplevelse å se dette så klart. Vi i DNI og på  Caspari Center vil gjerne at flere skal få en slik opplevelse. Vær gjerne med å be for «Experience Israel – back to the roots» høsten 2019.

Nyhetsoppdatering fra Israel

 

Ebenezerhjemmet

Regnet har kommet, og vi ser på det som en velsignelse fra Herren. Beliggenheten til Haifa gjør at det kommer mye regn her. Men det er fortsatt mange varme, solfylte dager der vi bruker muligheten til å ta med beboerne ut i den friske sjøluften eller ut i hagen for å drikke morgente eller kaffe der. Mange av beboerne liker å gå en tur i den tyske kolonien. Abigail, som utfører sin siviltjeneste hos oss, har blitt vant til hjemmet og arbeidsoppgavene sine. Hun sier at beboerne våre har adoptert henne som sitt barnebarn, og hun er glad for å ha så mange bestemødre rundt seg. Hun trives veldig godt med å tjene de eldre. Tidligere i høst hadde vi besøk av en gruppe fra USA, Maasay Yahdav, som lenge har vært venner av Ebenezerhjemmet. Besøkene deres er alltid en velsignelse for oss! Denne gangen koste de seg med å lage håndduker sammen med beboerne våre.

Nyhetsoppdatering fra Israel

 

Beit Eliahu

Gud ga oss høytider. Tidligere i høst feiret vi Rosh Hashana, Yom Kippur og Sukkot. Vi begynte det nye året (Rosh Hashana) med å blåse i bukkehornet, faste og bønn på Yom Kippur og vi satte oss ned i løvhytten (Sukkaen) og spiste sammen i Sukkot. Mellom disse feiringene dro vi, som menighet, på dagstur til Tel Dan og Horshat Tal. I Tel Dan så vi noe av Guds fantastiske skaperverk da vi kom til stedet der elven Dan (begynnelsen av Jordanelven) bryter opp av bakken og vi ble minnet om hva gud gjorde da han så på porten til gamlebyen i Dan og på en eldgammel kanaanittisk by. Det var god plass å vandre på mellom trær og bekker og nyte Guds skaperverk. Det ble arrangert en egen tur for ungdommene og de unge voksne, hvor de gikk for å se et av stedene der kongen i Israel lagde og satte opp en gullkalv som folket kunne tilbe i Dan i stedet for å gå til Jerusalem for å tilbe. De lærte også om det moderne Israel ved å se på bunkerser fra 1948 og se bort på Libanon. Fra Tel Dan, dro vi til Horshat Tal, hvor vi sang lovsanger, grillet og badet i et naturlig basseng og iskald bekk fra elven Dan. Det ble en kjempefin dagstur, med ca.175 deltakere. 

Nyhetsoppdatering fra Israel

 

Immanuelkirken

Siden begynnelsen av dette semesteret har vi sett gruppen for unge voksne (18-35) nå nye høyder! Gruppen møtes på torsdager i menighetshuset. Gruppen består av både lokale og internasjonale, jøder og hedningkristne, studenter, ansatte og volontører fra ulike institusjoner. Stadig flere unge voksne blir med i fellesskapet. Vår oppdaterte WhattsApp gruppe har 41 medlemmer og på forrige møte var det 30 personer tilstede. Nå har vi det luksusproblemet at det er vanskelig å få plass til alle i rommet vi møtes i.  Gruppen preges av god stemning og godt fellesskap, med Jesus i sentrum. En typisk kveld starter med en introduksjonsrunde etterfulgt av lovsang, bibelstudie og bønn. Vi oppmuntrer de unge voksne til å ha et misjonalt perspektiv, der de kan invitere andre til å bli en del av vår menighetsfamilie. Volontørene tok initiativ til at de unge voksne også kunne møtes på fredager for å spille volleyball på stranden. Dette er et flott tilbud å invitere venner og tilfeldig forbipasserende med på. I tillegg er det også tradisjon for at de unge voksne spiser lunsj sammen etter Sabbatsgudstjenesten. Takk Gud for den stadig voksende gruppen av unge voksne!

Nyhetsoppdatering fra Israel