Pilegrimsferd i anledning reformasjonsjubileet

30. - 31. oktober 2017 - påmeldingsfrist: 15. oktober

Å gå pilegrimsferd er noe man har gjort i lange tider, og det har vært gjort av forskjellige grunner. Noen dro for å få helbredelse eller for å bøte for sine synder. Andre dro for å holde et løfte eller på vegne av en bekjent. Men et viktig perspektiv har alltid vært at selve turen er en viktig del av pilegrimsferden også. I dag finnes mange gode grunner til å begi seg ut på en slik reise, og alle teller. Enten du blir med oss for dedikasjon til Gud, tid til åndelig fokus, avbrekk fra hverdagen, tjeneste, opprettholdelse av tradisjon, historisk relevans, i faste, eller mest av alt feiring av reformasjonen, så er du uansett velkommen til å bli med oss!

DNIs 2-dagers versjon kan både betraktes som en litt kompakt pilegrimsferd, eller som en aktivitetsfull avslutning og høydepunkt, på en lengre pilegrimsferd. Denne «innspurten» til Trondheim og Nidarosdomen vil innebære både åndelig påfyll og historisk program. I denne anledningen vil DNI også føre litt av sitt eget preg og perspektiv på en tur som dette.

Taler, møter og bønn på ferden vil bli ledet av prest Bertil Åsen.

Om reisen til Sør-Trøndelag

Gudbrandsdalsleden i sin tradisjonelle form går fra middelalderparken i Oslo. Men siden mange av våre med-pilegrimer ikke tar ferden helt fra Oslo nå i oktober, vil vår felles pilegrimsferd starte på Tiller utenfor Trondheim. Vi anbefaler for øvrig alle som ønsker og kan, å reise hele pilegrimsleden på en mer enkel og klassisk måte (for eksempel til fots, som i gamle dager).

Reiselederne Miriam Skagestad og Harald H. Elfving vil ta ferden fra Oslo med tog. Dette er en anbefalt rute for alle fra Østlandet, som ikke har tid til en enda lengre fottur! Den fine togturen vil allikevel gi en viss mulighet til å se vårt vakre land mens man passerer det på skinner. Kl 14:19 Mandag den 30. oktober ankommer toget Heimdal. Her vil en minibuss fra DNI vil stå og plukke opp alle våre pilegrimer på vei til kveldens destinasjon og knutepunkt; Birgittaklosteret på Tiller. Her vil felles program starte.

Pilegrimsferd i anledning reformasjonsjubileet

 

Overnattingen

Én natts overnatting er planlagt i det felles programmet. Dette vil skje på Birgittaklosteret på Tiller, fra 30. til 31. oktober. Her vil vi bo på klosterets egne gjesterom. De har enkeltrom og dobbeltrom, alle med egen dusj.

Måltider

De inkluderte måltidene i vårt program (festmåltid) på kvelden den 30., frokost, lunsj, middag den 31.

Pilegrimsferd i anledning reformasjonsjubileetNidarosdomen - turens mål

 

Kostnader

Prisen på 2-dagers programmet er 1.700,- per pers.

Dette dekker måltidene, overnattingen, transport med minibuss på dagen, arrangementet på vandringen, program i sentrum ved Nidaros.

Pris for pilegrimer som ikke skal overnatte på klosteret, men delta på arrangementet ellers, er 1.100,- per pers.

Pilegrimer vil bli fakturert i etterkant av påmelding.

Den eventuelle reisen til og fra Sør-Trøndelag må altså du som pilegrim selv ta kostnad og ansvar for.

Påmelding

Påmeldingsfrist: 15. oktober
Antall plasser: 20 personer

Herunder finner du påmeldingsskjema. I feltet «tilleggsinformasjon» kan du legge til eventuelle detaljer om ditt vedkommende. For eksempel allergier, helseplager, etc.

Detaljert programoversikt for ferden blir sendt på e-post til påmeldte deltagere, når ferden nærmer seg.

Påmeldingsfristen er ute!