-

Flott felles weekend for Sørlandet og Stavanger

Siste helgen i september var det felles inspirasjonshelg/weekend for Sørlandet krets og Stavanger krets.

Over femti deltakere fikk med seg både et strålende vær, flotte bibeltimer, Trygve Bjerkrheims sangskatt, og en spennende tur til misjonsmuseet i Lyngdal.

Begge kretsene har hatt weekender mange ganger, men aldri felles. Ikke før nå. Så får evalueringene vise om dette var et tiltak som vi ønsker skal fortsette. Stedet vi valgte, lå noenlunde i grensetraktene mellom oss, nemlig Kvås-tunet i Lyngdal, det som tidligere var Kvås folkehøgskole (NLM). I overkant av 20 deltakere kom fra Stavanger krets, og litt flere fra Sørlandet. Magne Kjetså fra Sørlandet krets var stevneleder.

Medlem av Landsstyret, Svein Lilleaasen, var hovedtaler, og holdt flotte bibeltimer både lørdag midt på dagen og søndag formiddag. Paul Odland kåserte lørdag kveld om Trygve Bjerkrheims liv og sanger, og vi sang masse, til flott akkompagnement av John Nikolaisen. Lørdag ettermiddag ble det strålende tur til Lyngdal-bygden, til Klokkergården bygdetun, der blant annet Misjonsmuseet ligger; der det er mangt og mye til minne og Gustava og Gabriel Kielland. Tunet rommer også et gammelt posthus, en smie og en skole. Ådne Fardal Klev fortalte og kåserte, til fryd for alle som var der.

Flott felles weekend for Sørlandet og Stavanger

Ett av måltidene på Kvås kom litt seint, men var vel verdt å vente på. For lørdag ettermiddag var det bryllup også i det samme tunet, og vi skulle spise samme maten. Så det var høy kvalitet, og verdt å vente på! Og selvsagt var flagget heist til topps. Vi får tro at det ikke bare var for bryllupsgjestene, men også for Israelsmisjonen!

Tekst og foto: Paul Odland

Organisasjoner