Å bety en forskjell

Vitnesbyrd fra arbeidet

Ellisiv Masvie har vært volontør i Jerusalem. Det var faktisk her hun ble født og bodde sine første sju år, da foreldrene var utsendinger for Den Norske Israelsmisjon. Siden har hun bodd flere steder rundt i verden, men måtte også tilbake til Jerusalem!

Hos Machaseh får hun bety en forskjell for mange mennesker. På King of Kings distribusjonssenter deler hun ut alt fra ris, sukker og oppvasksåpe til klær og andre nødvendighetsartikler til mennesker som bokstavelig talt kommer rett fra gata. Alle er velkommen!

«Her er alle dager ulike. En dag kan det komme tjueto personer, og neste dag ingen», forteller Ellisiv. «Noen stanser og slår av en prat, mens andre kjapt haster videre. Noen er veldig åpne, glade og takknemlige, mens andre, som de ortodokse jødene, finner det vanskelig å motta hjelp.»

Ellisiv opplever at folk i Jerusalem er veldig generøse og strekker seg langt for sine medmennesker. «Selv om de ikke vet hvem vi er eller hva vi står for, så kommer de med gaver», sier hun, og fortsetter: «Jeg er så glad for å få arbeide med noe viktig et sted der det er bruk for meg.»

«Jeg jobber tre dager i uka på dette senteret og en dag med engelskundervisning av etiopiske barn.» Ellisiv har også vært volontør på en bibelskole i Japan, og hun har studert idéhistorie i Italia.

«Som multikulturell kan jeg nok lure på hvor jeg hører til. Nå vil jeg slå meg til ro. Og hjemme, det er i Oslo, der mine foreldre og venner bor», avslutter Ellisiv Masvie.

Fra Machaseh/Først 1-17


Vil du være med å støtte vårt arbeid? Gi en enkeltgave eller bli en medvandrer (fast givertjeneste).