Foto: Claudia / Unsplash.com
Foto: Claudia / Unsplash.com

Et tilfluktssted i Jerusalem

Vitnesbyrd fra arbeidet

Machaseh er et senter i Jerusalem som gir praktisk, mental og åndelig hjelp til voldsutsatte familier og personer i krise. «Machseh» er hebraisk og betyr «tilfluktssted».

Hannah, en volontør på Machaseh; forteller: «Jeg hadde nettopp tatt høgskoleeksamen. Nå ønsket jeg å gi noe tilbake til Gud for alle velsignelsene over mitt liv og tjene andre før jeg startet min yrkeskarriere. Jeg hadde alltid hatt et hjerte for Israel, og etter noen skritt i tro, fant jeg meg selv hos Machaseh.

Her skulle jeg tilbringe hver mandag sammen med en mor og hennes to barn. Etter å ha kommet seg ut av et voldelig ekteskap og tatt kampen med å flytte og etablere seg på nytt, var moren sliten og stresset. Barna virket lykkelige på utsiden, som barn kan gjøre, men på innsiden hadde de emosjonelle sår. Når disse skadene kom til overflaten, oppsto familiekrangel, og jeg befant meg midt i skrik og spetakkel, mens jeg selv satt og ba gjennom det hele. Etterpå delte jeg ut smil og klemmer og prøvde å få fram latteren hos barna.

Et tilfluktssted i JerusalemFoto: Annie Spratt / Unsplash.com

Jeg passet barna mens mor var i retten eller gjorde ærend, og jeg vasket huset hver uke og hjalp til med å pakke ut. Jeg lekte med barna, tok dem med i parken og til kjøpesenteret. Vi ble fort venner. Det er ikke så vanskelig å tjene når du ser et behov og kan fylle det.

Det mest givende var da jeg nådde det punktet at jeg kunne be sammen med denne moren. Tårene strømmet nedover kinnene hennes etter bønnen.

Jeg vil fortsette å be for denne familien, som alltid vil være kjær for mitt hjerte», avslutter Hannah.

Fra Machaseh June News 2017


Vil du være med å støtte vårt arbeid? Gi en enkeltgave eller bli en medvandrer (fast givertjeneste).