-
Leonid og Aaron kurser frivillige.
Leonid og Aaron kurser frivillige.

Vitnesbyrd fra Leonid Dolganowsk

Leonid Dolganowsk er avdelingsleder for Jøder for Jesus i Essen i Tyskland. Livet hans fikk en helomvending da han oppdaget Jesus som sin Messias.

Han skriver:

«Jeg heter Leonid Dolganowski, og jeg ble født i 1955 i en typisk jødisk familie i Ukraina. Livet mitt lignet mye på livet til de fleste sovjetiske jøder - jeg brukte tiden min med venner, reiste på fester og levde et nærmest vanlig sekulært liv. Alt var forsåvidt bra helt til kona mi, også hun jøde, kjente på livets meningsløshet. Hun ønsket seg noe mer. Et liv med mening. Behovet startet en lengre periode med leting. Til slutt fant hun det hun lette etter - Jesus, Israels Messias.

En stund etter at hun hadde blitt kjent med Jesus, tok hun meg med til den lokale menigheten, hvor jeg fikk muligheten til å møte mennesker med en levende tro. Pastoren ga meg en bibel og vi begynte å lese sammen regelmessig. Opptil dette tidspunktet hadde jeg trodd at Jesus var hedningenes Gud, og at vi jøder ikke skulle ha noe med ham å gjøre. Takket være min kone, kom jeg også til tro på Israels messias. Jeg er for evig takknemlig til Gud!

Vår jødiske identitet er blitt viktigere for oss, på en annen måte og mer enn noen gang før. Nå har vi en relasjon med den levende Israels Gud.»