Foto: Tamarcus Brown / Unsplash.com
Foto: Tamarcus Brown / Unsplash.com

Gud godtar meg på grunn av det han har gjort!

Vitnesbyrd fra arbeidet

Johnny Cohen gikk på ortodoks jødisk skole i Sør Afrika. Han beskriver seg som en gudløs ung mann, riktig en villstyring. Han trodde at Gud fantes, men hvordan komme i kontakt med ham? Kunne ikke både muslimer, buddhister og katolikker nå Gud hver på sin måte?

Gud godtar meg på grunn av det han har gjort! Foto: Reynier Carl / Unsplash.com

Johnny endte opp som relativist. Alle måtte tro det som var sant for dem selv. Han gikk inn i reklamebransjen, som han i ettertid sier øker kynismen og baserer seg på manipulering av enkeltmennesker. Her nådde han toppen av karrieren, fløy rundt i verden, bodde på fine hoteller og festet med vakre modeller og all slags underholdning. Denne livsstilen passet ham utmerket.

Gud godtar meg på grunn av det han har gjort! Foto: Shalvee Jodagee / Unsplash.com

Men en natt etter en fest der han hadde drukket, sovnet han bak rattet og våknet i grøfta, fastklemt under bilen. Da var det som om noen ropte på ham. Det var Gud som i sin godhet sa: «Hei, våkn opp!» forteller Johnny.

Han begynte nå å lese i bibelen som en venn hadde gitt ham til 28-årsdagen. I det «tabubelagte» Nye testamente møtte han en mann som var helt annerledes – Jesus. Ingen forfatter kunne komme opp med slike ord og tanker. Johnny opplevde at dette var sannheten.

Gud godtar meg på grunn av det han har gjort! Foto: Herrmann Stamm / Unsplash.com

I Det gamle testamente fant han igjen profetiene han hadde lest som liten, og han så at de én etter én var blitt oppfylt i Jesus. Johnny gikk nå gjennom en fundamental forandring, en omveltning i livet. Han hadde den samme kroppen, men var likevel en helt annen person.

«Reklameverdenen handler om å jakte på en drøm man aldri vil oppnå. Noe lignende gjelder i religionene: man skal gjøre, gjøre, gjøre. Nå vet jeg at Gud godtar meg på grunn av det han har gjort. Tilfredshet og fred kan bare bli funnet i Jesus Kristus», sier Johnny.

Fra Først nr 1-17


Vil du være med å støtte vårt arbeid? Gi en enkeltgave eller bli en medvandrer (fast givertjeneste).