Illustrasjonsbilde: Viktor Forgacs / Unsplash.com
Illustrasjonsbilde: Viktor Forgacs / Unsplash.com

Har funnet sin familie i Immanuelkirken

Vitnesbyrd fra arbeidet

I en sekulær, velstående familie vokste Omer Klein opp med ambisiøse og karrierefokuserte foreldre. Som liten tenkte han: «Kanskje vi kunne ha litt mindre penger og litt mer omsorg?»

Religion var ikke noe tema i hjemmet, men besteforeldrene var svært religiøse. Hos dem lærte Omer om jødisk tro på et teoretisk plan. Jesus og kristen tro visste han lite om. Han var opptatt av videospill, shopping, skole og venner. I forbindelse med hans Bar Mitzva reiste familien til Italia og besøkte Vatikanet. Omer syntes paven hadde så fine klær at han spurte om ikke han også kunne få slike. Det fikk han ikke.

Under militærtjenesten ble han stasjonert i Gaza. Det var ikke krig der da, men i 2006 ble han innkalt som reserve under krigen mellom Israel og Libanon og stasjonert rett nord for byen Metullah. En bombe skjult i sanden tok livet av flere medsoldater, mens Omer ble skadet og mistet synet.

Har funnet sin familie i ImmanuelkirkenFoto: Jordan Whitfield / Unsplash.com

Han forteller: «På militærsykehuset, der jeg lå, halvt bevisstløs, fikk jeg se Jesus i et syn. Han sa to ting til meg: «Du kommer til å bli helt frisk og få synet igjen» og «Jeg elsker deg». Jeg visste at dette var Jesus.

Utskrevet fra sykehuset med 50% syn, kunne han knapt tro at opplevelsen med Jesus var virkelig. Livet fortsatte som før krigen, helt til han en dag på et shoppingsenter traff på noen skandinaviske misjonærer med t-skjorter der det sto «Jesus elsker deg».

«Jeg skvatt til og husket synet jeg hadde på sykehuset. Så gikk jeg bort til dem og fortalte om opplevelsen min», fortsetter Omer. «De ble naturligvis svært begeistret, og satte meg i kontakt med pastoren i menigheten sin. Der tok jeg imot Jesus og ble døpt tre måneder senere.» Dette var i 2011.

Har funnet sin familie i ImmanuelkirkenImmanuelkirken i Tel Aviv (Foto: Kristoffer Eknes)

I dag går Omer i Immanuelkirken i Tel Aviv. Egentlig ville han ikke ha noe med en tradisjonell kirke å gjøre, og han ble sjokkert første gang han så pastoren i prestedrakt.

Men fellesskapet og måten han ble mottatt på, fikk ham til å skifte mening. Han fikk fra første møte en følelse av å høre hjemme. «Her har jeg funnet min familie» sier Omer Klein.

Fra Først nr. 4-17


Vil du være med å støtte vårt arbeid? Gi en enkeltgave eller bli en medvandrer (fast givertjeneste).