Foto: Skjermbilde fra TV-opptaket på: www.facebook.com/oneforIsrael/videos/2024891930862089/
Foto: Skjermbilde fra TV-opptaket på: www.facebook.com/oneforIsrael/videos/2024891930862089/

Jesus Messias på israelsk TV

Vitnesbyrd fra arbeidet

Tslil Goldman er 22 år gammel og tilhører en søskenflokk på 13. Navnet hennes betyr musikknote. Hun mistet sin mor, og da også en barndomsvenn omkom i en bilulykke, ble Gud borte i livet hennes. Tslil ble knust og fikk panikkangst. Etter flere motløse år som tenåring, fant hun tilbake til sin tro.

Tslil ble kontaktet med tanke på å representere Israel i Eurovision Song Contest – Melodi Grand Prix (MGP) 2018. Det 15 minutter lange intervjuet ble til en timelang samtale om hennes tro. «Produsenten var fascinert av min tro på Yeshua. Hun ville vite mer, ikke bare for konkurransens del, men fordi hun var personlig interessert», forteller Tslil.

Jesus Messias på israelsk TVFoto: Skjermbilde fra TV-opptaket på: www.facebook.com/oneforIsrael/videos/2024891930862089/

I tiden som fulgte, ble det flere intervjuer før konkurransen. Det virket som om alle var like interessert i troen hennes som i den enestående sangen. Hun fikk stadig spørsmål om troen på Yeshua og om Gud. De syntes visst livet hennes var merkelig. Hun fortalte at den store familien aldri hadde hatt tv, og at hun aldri hadde sett på MGP.

Jesus Messias på israelsk TVFoto: Skjermbilde fra TV-opptaket på: www.facebook.com/oneforIsrael/videos/2024891930862089/

Da kvelden for den israelske finalen kom, ble Tslils far og søsken utfordret til å fortelle om sin tro på direktesendingen. De snakket åpent om Yeshua Messias og sa at jøder som tror på ham, ikke trenger å bli kristne. De kan leve som jøder.

FILM: Se video fra israelsk TV, på One For Israels Facebookside.

Tslils offentlige vitnesbyrd om troen på Yeshua hindret ikke tusenvis av seere i å stemme på henne som Israels representant til MGP 2018. Hennes 88 poeng var en av de høyeste summene som noen gang er oppnådd i programmet. Det var uventet for dem som kjente henne, at Tslil skulle klare å synge foran et stort publikum og på direktesendt tv. Men Tslil sa at hun nok var nervøs, men ikke redd. «Jeg ser mennesker jeg elsker, og jeg vet at det er en hensikt med at jeg er her - for Yeshua», sa hun.

Da Tslil var i forsvaret, jobbet hun blant vanskeligstilte tenåringsjenter. Fortsatt har hun kontakt med noen av dem og prøver å oppmuntre dem. Etter den vellykkede framføringen har Tslil fått mange tilbud om kontrakter, og unge fra hele Israel kontakter henne på facebook for å snakke med henne om den messianske troen. Hun reiser rundt sammen med et sirkus der hun går på stylter, noe hun lærte som barn. Tslil venter på nok en sjanse til å synge for Yeshua.

Fra Israel Today nr. 1-18 (norsk utgave)


Vil du være med å støtte vårt arbeid? Gi en enkeltgave eller bli en medvandrer (fast givertjeneste).