Har vi glemt jødene i Europa?
Det skjer noe i den jødiske verden. Den messianske bevegelse vokser og blir stadig mer frimodig ved å vise et større samfunns- og misjonsengasjement.

Fra å være en liten og nesten usynlig bevegelse, er den i dag voksende og vanskelig å overse. Ett av de landene hvor det skjer mye spennende for tiden er Tyskland. Det har bodd jøder i området siden Romerriket, men jødenes historie i Europa er langt fra rosenrød. Den er preget av diskriminering og forfølgelse, hvor andre verdenskrig med sine drapsleirer står som det mørkeste kapittelet.

Etter Holocaust og Berlin murens fall økte jødisk immigrasjon til Tyskland på 1990-tallet, og siden den gang har den jødiske befolkningen tredoblet seg i Tyskland. I 1998 startet Jews for Jesus et egent arbeid i landet for å nå alle de tusener av russisktalende jøder med budskapet om den jødiske messias, Yeshua.

I de senere år har et nytt fenomen oppstått i Berlin

Tusenvis av israelske jøder har immigrert til stor-byen, noe som gjør at Berlin har fått et hebraisktalende miljø. På flukt fra en spenningsfylt hverdag i Israel, finner mange det frie og anonyme livet i Berlin som befriende. Andre dras mot byen av rimeligere livsstil og drømmen om en god utdanning. I tillegg er Tyskland blitt et nærmest obligatorisk land å besøke for Israelske turister. I dag er det omkring 20.000 Israelere som kaller Berlin for sitt hjem. «Om de er unge eller gamle, venstre- eller høyre-orienterte, kunstnere eller forretningsfolk, studenter eller servitører – jødisk liv blomstrer i Berlin», sier Jews for Jesus-lederen Aaron Lewin.

Har vi glemt jødene i Europa?Marsering i Brandenburg.

 

Et hjem

Vi vet at det virkelige «hjem» for det jødiske folk er i kjennskap og relasjon til sin Gud og Messias. Sammen med Jews for Jesus og Chosen People Ministy ønsker vi å nå disse jødene med evangeliet om deres Messias. Return2sender planlegger en evangeliseringstur til Berlin i 2019, og vi har invitert lederen for Jews for Jesus i Berlin, Aaron Lewin, til Norge i mars.

Dele budskapet om Jesus Messias

Vi ønsker å dele budskapet om han som er jødenes Messias med jødene i Berlin. Det skjer noe i den jødiske verden, og vi vil gjerne være med på det Gud planlegger og gjør med sitt folk. Derfor ber vi med frimodighet – gi en god gave til Guds arbeid i Europa. Hjelp oss å vise jødene Guds kjærlighet og godhet midt i det området av verden som sendte dem til døden. Vær med å gi livet til det blomstrende jødiske livet i Berlin!

Har vi glemt jødene i Europa?Frivillige som deler evangeliet om Jesus.

 

Vi trenger din støtte

Vi ser at det stadig kommer nye muligheter for å dele evangeliet med det jødiske folk. Samtidig trenger vi en sunn økonomi i arbeidet vårt. Med din gave vil vi kunne fortsette arbeidet vårt med uforminsket styrke og legge til rette for vekst og fremgang. Det er mange som lengter etter evangeliet, hjelp oss med å gi det tilbake til utgangspunktet.

Gi en gave (se informasjon øverst til høyre)

 

Har vi glemt jødene i Europa?