La oss feire givergleden!

Tirsdag 1. desember 2020 står enkeltpersoner, lokalsamfunn, bedrifter og organisasjoner sammen om å feire givergleden over hele verden. Gleden av å gi noe som er til hjelp eller glede for andre mennesker. Dette er en årlig feiring, og dagen kalles for Giving Tuesday.

Sammen med de andre som deltar i feiringen, ønsker vi å sette fokus på gleden ved å gi og betydningen av å gi. Det kan være tid, penger, klær, et smil, en klem eller noe annet som er til glede for én eller flere mennesker.

Gaver til gode formål gir ofte også noe positivt tilbake til giveren. Det kan for eksempel være en god følelse, et smil eller kanskje et nytt bekjentskap.

Givergleden er verdifull for både mottaker og giver!

Alle kan være med å feire denne dagen. Du kan gjøre det der du er, og på den måten som passer deg best. Det kan være å snakke om en sak du brenner for med dine venner, gi noen ekstra smil til de du møter denne dagen, eller dele et godt formål i sosiale medier som du vil at andre skal få vite om (bruk gjerne #givingtuesdaynorge og #givingtuesday).

I Norge har vi stor giverglede. Åtte av ti nordmenn har gitt penger til en organisasjon i løpet av de tre siste årene, ifølge Norges Innsamlingsråd.

Mange gir også både tid og krefter til gode formål, og dugnad er en viktig del av vår kultur. Dette er aktiviteter som skaper glede for både barn og unge, voksne og gamle, syke og friske – ja, mange mennesker både her i Norge og ute i verden. Kanskje har du også fått oppleve hva andres giverglede har fått bety for deg.

Givergleden skaper store verdier og ringvirkninger. La oss derfor sammen sette litt ekstra fokus på dette den 1. desember i år, og feire Giving Tuesday!

Blir du med?


Les mer om Giving Tuesday:


Du inviteres også til å gi en julegave til vårt arbeid eller bli med som frivillig i Israelsmisjonen.