– Det kan virke som om Israel kollektivt har oppdaget at Jesus er jødisk, nærmest i protest mot politiseringen av Ham rundt julefeiringen i 2023, sier pastor og teamleder, Eyvind Volle fra Tel Aviv.

Julen i Betlehem ble avlyst, men ikke i Israel

I Betlehem ble julen i år avlyst som et uttrykk for solidaritet med menneskene i Gaza. Ironisk nok, mens millioner fra hele verden vendte blikket mot Betlehem for trøst, glede og fred fra hendelsene for 2000 år siden, var byens gater mørklagt.

Mens flere forsøkte å politisere Jesus til støtte for det palestinske folk, utløste det en overraskende reaksjon fra mange jøder i Israel og omkring i verden. Mange kjente jødiske stemmer tok til motmælet og uttrykte tydelig: «Nei, Jesus var ikke palestiner. Jesus var jøde. Jesus var en av oss.»

Vi i Den Norske Israelsmisjon har lenge jobbet med å formidle denne enkle meldingen til våre jødiske venner. Det er ofte det første, viktige skrittet for at en skal bli åpen for ideen om at evangeliet kan være gode nyheter for dem. I år tok hele Israel tilsynelatende dette skrittet kollektivt. Feiringen av julen i Israel ble en protest mot frarøvelsen av Jesus som jødiskhet. Årets julefeiring ble også merket i vår kirke i Tel Aviv.

Julegudstjeneste i Immanuelkirken

I Immanuelkirken samlet mer enn 260 mennesker seg til julegudstjeneste. Enda mer gledelig var det at over 70 personer tok med seg en Bibel etter julegudstjenesten.

Immanuelkirken og bibelselskapet hadde pakket dem inn som gaver under treet og oppmuntret folk til å ta en gave med seg hvis de ikke allerede hadde en utgave av Det nye testamentet. Mange kom ivrig fram for å få sin egen, komplette Bibel etter den siste tjenesten.

«Eize chutzpah! (Hvilken frekkhet!)»

Andy Ball fra Bibelselskapet var til stede for å hjelpe med distribusjonen og begynte å trekke frem pakkene for at det skulle være mer tilgjengelig for dem som ønsket.

En eldre dame reagerte spontant: «Eize chutzpah! (Hvilken frekkhet!) La noen være igjen for resten av oss!»

Hun trodde han tok alle biblene for seg selv. Det fikk mange til å trekke på smilebåndet.

Starten på noe stort

Denne julen har vi opplevd et vendepunkt. Tidligere ville de fleste jøder ikke engang røre ved Det nye testamentet. Det var ansett som en forbannelse. Men denne julen opplevde vi noe helt annet. Vi så en folkemengde som strevde seg frem for å få tak i en. Det er et aldri så lite julemirakel.

Når vi nå ser fremover i 2024 er det klart at det ligger noen utfordringer fremfor oss, men vi er oppmuntret av det vi ser Gud gjør blant hans folk. Din støtte har vært uvurderlig for å gjøre dette mulig, og vi håper du vil fortsette å være en del av denne reisen sammen med oss.

Om du vil være med å gi et møte med Jesus Messias til flere, er du hjertelig velkommen.

Din gave kan være med å gi nye mennesker et møte med Jesus.

Gaveeksempler:

  • Én bibel: kr. 300,-
  • Tre bibler: kr. 900,-
  • Fem bibler: kr. 1500,-

Tusen takk for din støtte!

Din gave vil gå til Immanuelkirkens arbeid med storbymisjon i Tel Aviv. Dersom vi samler inn mer enn de har behov for, vil midlene fordeles på Den Norske Israelsmisjons øvrige arbeid.