Amerikansk storbyferie med jødisk kultur og historie

Starter:
  Fredag, September 14, 2018
  Hele dagen
 
Slutter: Mandag, September 24, 2018  
Relatert innhold
Amerikansk storbyferie med jødisk kultur og historie Foto: Pixabay.com

Amerikansk storbyferie med jødisk kultur og historie

14. – 24. September 2018 / New York - Philadelphia – Lancaster - Washington DC

Vi inviterer deg med på en innholdsrik og spennende tur til USA med verdensmetropolene New York og Washington DC.

Vi vil særlig bli kjent med amerikanske jøders historie og kultur. Gamle og nye severdigheter, spennende opplevelser og sterke inntrykk både for hode og hjerte står i kø. Ikke minst vil du få uforglemmelige møter med Chabad-bevegelsen, messianske jøder og Amishfolket. Spektakulær teaterforestilling om Jesu liv står også på programmet. 

Amerikansk storbyferie med jødisk kultur og historie Foto: Pixabay.com

 

Program

Dag 1: fredag 14/9

Avreise fra Gardermoen med SAS kl. 11.10. Direktefly til New York (Newark) hvor vi lander kl. 13.15 (lokal tid). Vi rekker en spasertur i Liberty State Park med utsikt mot New York city skyline, før dagen avsluttes med felles middag.

Dag 2 -5: lørdag 15/9 – tirsdag 18/9.  New York

Vi befinner oss i verdens største jødiske by. Bydelen Brooklyn et viktig sentrum for de ortodokse chassidene. Den jødiske ”vekkelsesbevegelsen” Chabad har sitt hovedkvarter på Crown Heights. Vi inviteres vi med på fottur der vi besøker en synagoge og jødiske institusjoner. Rundturen avsluttes med kosher-lunsj i en jødisk restaurant. I Brooklyn møter vi også jødisk og skandinavisk innvandringshistorie.

I New York finner vi også en stor gruppe messianske (jesustroende) jøder. Vi besøker en av Israelsmisjonens søsterorganisasjoner og får orientering om deres arbeid. Du inviteres også med på gudstjeneste sammen med messianske jøder. Søndag får du også med deg en opplevelsesrik gudstjeneste sammen med fargede i Agape Family Worship Center i New Jersey. Her rives vi med i fengende gospelrytmer og glad lovsang.

Sammen med vår norsktalende lokale guide skal vi selvsagt også få med oss det hektiske liv og de mange severdighetene på Manhattan: Times Square, Broadway, Central Park, Rockefeller Center, St. Patric Cathedral, og FN-bygningen. Ground Zero, minnesmerket etter terrorhandlingen mot World Trade Center, besøker vi også.

Båttur blir det også - til nasjonalmonumentet Frihetsgudinnen og innvandringsmuseet på Ellis Island. Kanskje finner du interessant informasjon om gammel slekt i museets tilgjengelige database.

Dag 6: onsdag 19/9.  Philadelphia

Vi forlater New York, og setter kursen sørover mot Pennsylvania og Philadelphia. Byen som ble grunnlagt av kvekeren William Penn i 1682, regnes også som USAs første hovedstad siden det var her USAs «fedre» møtte for å undertegne uavhengighetserklæringen i 1776. Independent Hall, Liberty Bell og andre historiske attraksjoner står på programmet før vi fortsetter videre til det landlige og idylliske Lancaster der vi skal bo de to neste nettene. Hotellet har svømmebasseng, og Tanger outlet butikk ligger like ved.

Dag 7: torsdag 20/9.  Lancaster / Amish country

I Lancaster møter vi det eldste Amish-samfunnet i USA. Amishfolket er strengt religiøse immigranter fra Europa som i hovedsak lever i kollektive jordbruksfellesskap. De avstår fra å bruke moderne teknologi og hjelpemidler. Vi får en smak av deres særegne livsstil. Etter lunsj – og en liten runde med shopping – får vi med oss et av høydepunktene på turen: Et storslagent bibelspill om Jesus, med levende dyr og fantastiske kulisser i Sights and Sound teateret.

Dag 8: fredag 21/9 Lancaster – Washington DC

Vi forlater Lancaster og stanser i idylliske Kitchen Kettle Village der vi kan kjøpe lokale produkter og håndarbeider og innta vår lunsj på en koselig kafé. På veien besøker vi menonittene og deres modell av det bibelske tabernakelet – i original størrelse. Det gir oss god innføring i den jødiske tabernakel- og tempelgudstjenesten.

Dag 9-10: lørdag 22/9 – søndag 23/9: Washington DC

Vår lokale guide tar oss med på rundtur I Washington DC med vandring i det storslagne området American Mall med alle sine minnesmerker. Her ser vi både George Washington monumentet og Lincoln Memorial. Vi passerer også Capitol Hill, og Det hvite hus. På vår tur hører også med et besøk i holocaustmuseet og det nye Bibelmuseet. Washington DC har et vell av museer, og de fleste har fri entré. Det blir anledning for dem som ønsker det å utforske Washington på egen hånd. Søndag ettermiddag setter vi oss på SAS-flyet med kurs for København, der vi lander tidlig mandag morgen.

Dag 11: mandag 24/9

Fra København flyr vi videre til hjemlige trakter, alt etter hvor vi bor. For dem som skal til Oslo, lander vi etter rutetabell på Gardermoen fredag morgen kl. 09.20.

Turteam

 • Generalsekretær Rolf G. Heitmann
 • Daglig leder i GTM Ministries Hanne Gallatin
   
Amerikansk storbyferie med jødisk kultur og historie Generalsekretær Rolf G. Heitmann


Pris

Turpris: Kr. 26.950,- (fra/til Oslo)
Enkeltromstillegg: Kr. 5.990,-

Inkludert i prisen:

 • Flyreise og flyavgifter Oslo-New York og Washington DC-Oslo
 • Overnatting i dobbeltrom m/frokost
 • 3 middager
 • Busstransport, lokal guide, sightseeing og inngangspenger i henhold til programmet
 • Tips til sjåfør og hotellbetjening

Ikke inkludert:

 • Øvrige måltider og tips
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring

 

Påmelding

Påmelding og nærmere informasjon:
se mer på plussreiser.no eller ring tlf. 70 17 90 00

Turen arrangeres av Plussreiser i samarbeid med Den Norske Israelsmisjon

Amerikansk storbyferie med jødisk kultur og historie Foto: Pixabay.com