Markering av Krystallnatten

  Lørdag, november 9, 2019
  12:30 — 14:00
 
I søre del av kretsen blir det også i år markering av Krystallnatten, i år faller det på en lørdag. Vi skal gå i Stavanger til noen av de adressene der det ligger minnesteiner/snublesteiner etter jøder som bodde i Stavanger. Starttidspunkt er kl 1230. Startsted blir trolig Paradis jernbanestasjon. Mer info kommer. Kanskje noen elever fra ulike skoler blir med. Byvandringen ellers er åpen for alle interesserte.
Relatert innhold
Byvandring og snublesteiner  Foto: snublestein.no

Byvandring og snublesteiner

Markering av Krystallnatten

Stavanger krets av Israelsmisjonen vil også i år markere Krystallnatten, sammen med gode medarbeidere i Normisjon og Misjonssambandet her i Rogaland. Mange vil huske samlingen i fjor på denne dagen, som da var i NLMs lokale Salem i Stavanger, med de samme arrangørene. I år faller 09. november på en lørdag, og det blir en helt annerledes markering!

Vi skal på byvandring, og gå til fots en rute i Stavanger der vi passerer elleve av de fjorten snublesteinene som er lagt ned, til minne om jøder som gikk til grunne i Holocaust, og som virket og bodde i Stavanger. Vandringen er stipulert til å ta ca et par timer. Det går an å være med på noe, og hekte seg av eller på der en ønsker. Det er ingen påmelding. Vi arbeider også for å få med noen elever ved Tryggheim vgs på Nærbø og Solborg folkehøgskole. Vi skal stoppe ved steinene, lese det som står på dem, og si litt om snublestein-prosjektet. Kanskje, hvis det er vær til det og det ellers ligger til rette, får vi til et lite musikkinnslag.

Vandringen starter kl 1230 ved Paradis jernbanestasjon, oppmøte ved søndre utgang/inngang. Så går ruten over Strømsbroen, over Storhaug, ned til sentrum (Østervåg), og sørover igjen ut Muségaten, og til slutt velger man om man går tilbake til bysentrum, eller fortsetter til Paradis. Det er et par halvbratte kneiker i første del av vandringen. Kle dere etter været. Vandringen går uansett vær og føreforhold.

Noen vil vite at det er fjorten snublesteiner i Stavanger. De tre aktuelle ligger litt hver for seg, noe som ville ført til at ruten ville blitt betydelig lenger om vi skulle passert alle sammen. Men besøk gjerne alle fjorten ved passende anledning!

Også i Haugesund blir det markering av krystallnatten i år. Se egen informasjon om dette.

Organisasjoner