-
Stor opplevelse

Stor opplevelse

Det var en stor opplevelse å ha besøk igjennom HIT og stå som HIT-vert. La meg fortelle litt om hvordan opplevelsen var og bakgrunnen for at jeg ble vert.

Det hele startet med at jeg ble kontaktet i april om vi kunne få til et møte med Omri Jakobovitch i Alta. Aktuellt tidsom var i begynnelsen av Mai. Etter en tid ble jeg kontaktet av Della Brown og vi avtalte at de skulle komme innom oss den 1. mai på middag, da det ble for kort tid til å få til et møte i vår menighet. Jeg ordnet også med overnatting hos noen andre.

Vi avtalte også at jeg skulle prøve å få til et eller flere møter ved dem i slutten av måneden, da de ville komme tilbake til Finnmark etter å ha vært noen dager i Sverige og Finnland. Hjalp dem også med en kontakt i Nordkapp for overnatting. Fikk etterhvert ordnet ordnet med to møter med dem i Hammerfest tirsdag 29. mai og i Alta 30.mai. Møtet i Alta ble i Alta Frikirke og det var jeg som var ansvarlig for møtet. Vi var 20-30 personer på møtet og flere meldte seg som verter.  

Så til besøket av Elhanan Oren:

Besøket begynte med at Elhanan tok kontakt på FB-siden til HIT International, og at Omri tagget oss der, da han ønsket noen å bo hos i Alta. Vi (Beate og Jørn-Ivar) diskuterte hva vi skulle gjøre og ble enige om å si ja. Dette var søndag 1. Juli og han skulle komme til oss dagen etter i fem-seks tiden.

Stor opplevelse

Selve besøket opplevde vi som en berikelse. Fra ham kom til oss følte vi en god kontakt og fred over hjemmet. Han var enkel å ha her på besøk og var veldig takknemlig som person. Vi har ingen problemer med å anbefale andre å ta imot besøk gjennom HIT. Dagen etter at han kom (tirsdag 2. juli) måtte vi reise bort. Vi tilbydde han å bli med, men han ønsket å bli igjen og se seg rundt og slappe av. Han fikk også lov å disponere huset mens vi var borte. Vi kom hjem sent, men han ventet på oss, slik at vi kunne få prate litt sammen. Dagen etter (onsdag 3. Juli) var det tid for å reise videre, da kjørte vi sammen med ham til neste vert som var en times kjøring mot Troms (Langfjordbotn), der ble vi noen timer sammen før vi kjørte tilbake til Alta. 

Vi fikk til mange gode samtaler med Elhanan disse dagene om både tro, politikk m.m. og det viste seg at vi var enige om mye. Han kom fra en ortodoks jødisk familie. Men det viktigste var at fra ham kom inn døren til vi skiltes opplevde vi en ro/fred over hjemmet som vi ikke ellers opplever. Etter at han reiste videre har vi holdt litt kontakt med hverandre på facebook/fb-messenger.
PS: Han syntes Norge var et av verdens vakreste land og det bare etter at han hadde sett litt av Finnmark.

Stor opplevelse

Har fulgt med på bildene han har lagt ut på FB/instagram og han synes Norge ikke slutter med å overraske. Utrolig mange flotte bilder han har delt der.

Skrevet av: Beate og Jørn-Ivar Holmgren