Påske før påske - undervisning for skoler

Påske før påske - undervisning for skoler

Undervisningspakke for bibelskoler og folkehøgskoler

Det er få ting som er vanskeligere å undervise om, enn de emnene studentene kan «alt om» fra før. Påske er et slikt tema.

Selv om mange tror de kan alt om påske, er det sjeldent tilfelle. Påske er den største og viktigste høytiden i vår tro, og påskebudskapet er utømmelig dypt og rikt. Det var nemlig en påske før påske.

Den Norske Israelsmisjon har derfor utarbeidet undervisningspakken Påske før påske. Påske før påske er tilpasset til studenter, og legger vekt på både teoretisk undervisning sammen med praktisk gjennomføring. Gjennom denne undervisningsdagen vil studentene både lære og ta praktisk del i et av de vakreste og sterkeste måltidsfellesskapene som troens folk har feiret i årtusener – påskemåltidet.

Vårt mål er at påskens budskap skal bli levende og nært hver enkelt student. Kombinasjonen av undervisning og praktisk gjennomføring gjør at påskebudskapet blir mer levende og nært. Vi tror at gjennom undervisning, kunnskap og erfaring med våre bibelsk-jødiske tradisjoner vil studentene få en fornyet og utdypende kjennskap til påskens mysterium. Det handler om å ta del i et større fellesskap, samtidig som det er dypt personlig.

Påske før påske - undervisning for skoler

En skoledag med Påske før påske

Påske før påske gjøres på en ordinær skoledag (5-6 undervisningstimer). Første del er mer teoretisk, mens andre del er praktisk og erfaringsbasert.

1.-2. time: Hva er sammenhengen mellom den jødiske og den kristne påske?
3. time: Påskemåltidet - symboler og retter
4. time: Tilrettelegging av påskemåltid i samarbeid med elevene
5.-6. time: Vi feirer påskemåltidet sammen etter messiansk (jødekristen) tradisjon, deler historien og smaker på de ulike rettene

I undervisningspakken er det også inkludert arbeidshefter (studiehefte og liturgihefte) til hver student.

Skolen må stå for:

 • Ingredienser til Påskemåltidet (oppskriftshefte sendes skolen ved bestilling av undervisning)
 • I tillegg kan skolen kjøpe sederfat (fat til påskemåltidet) av Israelsmisjonen.
 • Priser og bestilling:
  • Skolen legger til rette for det praktiske (kjøkken, innkjøp til påskemåltid og romfordeling) og vi tar ansvar for alt det andre.
  • Undervisning, ressurshefte og liturgi til hver student:
   5000,-
  • Sederfat: 450,- ved kjøp av undervisningsopplegget (ordinær pris: 699,-)
  • I tillegg kommer eventuelle reisekostnader.
  • Vi vil gjerne komme til deres skole og har satt av ukene før påske til dette. Dersom dere har spørsmål er det bare å ta kontakt.
  • Bestilling gjøres til post@israelsmisjonen.no eller på tlf 404 32 440. Det er ingen bestillingsfrist, her er det førstemann til mølla prinsippet.

Vil dere ha mer informasjon?

Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med dere.