Bruktbutikken Mamilla Bergen utsatt for hærverk

Publisert: 26. april 2024 kl. 23:05

Sist endret: 27. april 2024 kl. 07:50

– Det er dessverre ikke overraskende, men likefult skuffende, sier assisterende generalsekretær Kristoffer Eknes

Det var fredags kveld at en person ble observert i å prøve å knuse seg gjennom rutene inn til bruktbutikken på Danmarksplass. Gjerningspersonen klistret også opp et klistremerker med teksten «Boikott Israel».

Et angrep på frivilligheten

Bruktbutikken drives av frivillige. Elbjørg Therkelsen er leder for bruktbutikken i Bergen. Hun forteller at butikken har opplevd flere uønskede hendelser siden 7. oktober.

– Siden 7. oktober har vi merket en økende aggresjon. Ved et tilfelle sto en gjeng å hylte mot butikken i to timer før politiet fjernet dem, forteller hun til Dagen. Hun forteller også at det har vært flere hendelser med enkeltpersoner som har vært truende.

Likevel vil hun møte opp lørdag for å åpne butikken.

Det overrasker ikke assisterende generalsekretær.

– Deres umiddelbare motreaksjon er å stå sammen og fortsette det flotte arbeidet som til syvende og sist er å vise hvem Jesus er i ord og handling. Der har de frivillige ved Mamilla en helt unik innstilling. Så er det vår jobb å ta vare på dem midt oppi alt.

Eknes avslutter med å si at tross dette, så ser Den Norske Israelsmisjon svært alvorlig på hendelsen og at hærverket vil bli anmeldt.

Visste du at alt overskuddet til Mamilla Bruktbutikk går til misjon?

Du kan være med å hegne om bruktbutikken ved å gi en gave til misjon.

Flere artikler