Han sang død over jødene. Nå elsker han dem.

Publisert: 4. juli 2022 kl. 19:04

Sist endret: 11. mars 2024 kl. 19:08

Daryoosh ble født i Iran til en praktiserende muslimsk familie. Familien hans var ikke radikale muslimer, men Daryoosh ble oppdratt til å tro at islam var den eneste sanne religion. Hans største ønske var å være en god muslim og på den måte være til behag for Allah. Men han var også redd. Redd for å bli straffet av ham.

For å behage Allah deltok Daryoosh på mange religiøse aktiviteter. Han var en dedikert leser av koranen, gikk hver dag til moskeen og sang muslimske sanger fra syvårsalderen av. Noen av sangene var groteske. De inneholdt tekster hvor en ba om død over Israel, død over jødene og død over USA. Daryoosh sang for full hals. Han ville så gjerne vise alle at han var en from, religiøs mann. Selv om han aldri hadde møtt en jøde eller noen israelere, ble en følelse av hat mot dem sådd i ham.

Ble avhengig av narkotika

Under sin obligatoriske tjenesteplikt i hæren ble Daryoosh sendt til spesialopplæring for kommende ledere. Han skulle kommandere en enhet som skulle rydde bort landminer. Mange døde under disse oppdragene. Daryoosh begynte å bruke narkotika for å håndtere stresset. Han ble sint og deprimert og klarte ikke å stoppe avhengigheten. Han følte seg ulykkelig og fanget. Til slutt forlot han landet ved hjelp av en fetter. Han kom til England hvor han søkte om asyl som flyktning.

Løy om å være kristen

I mars i år 2000 ble han innkalt til et møte om sin flyktningstatus. Han visste at han ville bli spurt om hvorfor han forlot Iran. I jakten på en gyldig grunn bestemte han seg for å lyve og si at han var en kristen og at det kunne koste ham livet i Iran. Før intervjuet dro Daryoosh til en kirke for å finne mer ut om den kristne tro. Da han mottok brevet fra immigrasjonskontoret om å komme til et nytt møte, ba han pastoren ved denne kirken om å hjelpe ham og fortelle ham hva han skulle si. Pastoren sa at han ikke kunne hjelpe Daryoosh fordi hans vitnesbyrd var løgn. Dette var et stort slag for Daryoosh.

Det var den vanskeligste kvelden i mitt liv. Jeg gikk til rommet mitt, låste døren og ropte ‘Jesus, vis deg selv!’ Jeg ropte til Gud og kjente en følelse av omvendelse skylle over meg. Jeg omvendte meg og mottok frelse den kvelden.

Umiddelbart reiste han seg og kastet alle de falske dokumentene som hevdet å ‘bevise’ at han var kristen. To dager senere dro Daryoosh til immigrasjonskontoret. Han la kortene på bordet og innrømmet at han ville lyve og at han aldri ble forfulgt i Iran for å være kristen. Likevel fikk han asyl etter noen år. Etter seks år ba Daryoosh pastoren i den farsitalende kirken om å fri til datteren hans, Sara som nå er hans kone. De hadde det så godt som de kunne, og de følte at de var på riktig sted. Så skjedde det plutselig noe uventet.

Tok med seg iranere til Israel.

I 2010 fikk paret en mulighet til å komme til Israel. De neste fem årene fortsatte de å bringe grupper av iranere fra England for å besøke Israel for å lære om røttene til deres kristne tro. Daryoosh og Sara følte et kall til å komme og tjene i Israel. Etter mye bønn og faste om avgjørelsen, opplevde de at Gud bekreftet at Israel var stedet han ville at de skulle være. Så de solgte alt, og flyttet i løpet av ett år til Israel.

Deres visjon var å ha en tjeneste for forsoning mellom jøder og arabere, og å dele evangeliet med dem ved å bruke deres opphav som et middel til å gi håp. En dag gikk Daryoosh inn i en butikk. Da butikkeieren hørte at han var iransk, ba han ham komme seg ut. Daryoosh svarte,

Jeg var en gang som deg, fylt av hat, men mot dette landet. Israels Gud forandret livet mitt og ga meg kjærlighet til dette landet og dets folk. Jeg beklager på vegne av Iran for den uretten vi har gjort mot deg, ditt land og ditt folk.

Butikkeieren ble stum.

Noe senere møtte Sara en israelsk student og spurte om hun trodde at fred mellom palestinere og jøder var mulig. Personen sa at det ikke er håp for fred. Sara fortalte da at hun og mannen hennes var iranere som elsket det jødiske folk. Da ble studenten svært overrasket.
Hvis Gud kan forandre en iraners hjerte til å elske det jødiske folk, så er Gud i stand til å bringe fred.

Vil du være med å skape fred? Vær gjerne med å gi en gave til vårt arbeid for fred og forsoning. Det nytter!

Flere artikler